Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Συγκέντρωση στην ΕΒΖ πραγματοποιούν οι αγρότες της Ορεστιάδας
Συγκέντρωση στην ΕΒΖ πραγματοποιούν οι αγρότες της Ορεστιάδας

Συγκέντρωση στην ΕΒΖ πραγματοποιούν οι αγρότες της Ορεστιάδας

Συγκέντρωση στην (Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης) Ορεστιάδας πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, οι αγρότες της Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο - ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου ιάννης Μαργαριτίδης, η σημερινή κινητοποίηση γίνεται σε συμπαράσταση των τευτλοπαραγωγών που παραμένουν απλήρωτοι ενώ έχουν καταβάλει ήδη 20% όπως υποχρεούνταν στην . «Δυστυχώς είναι κοροϊδία αυτό που συμβαίνει, ενώ είναι απλήρωτοι τους καλούν να ξανασπείρουν τεύτλα» σημειώνει.

Αναφορικά με την προοπτική συνομιλίας με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μαργαριτίδης επανέλαβε πως «παραμένουμε στα μπλόκα, δεν συζητάμε με κανέναν έως ότου αποσυρθούν τα μέτρα», ενώ κατήγγειλε ότι το μπλόκο Ορεστιάδας συμπεριλήφθηκε, χωρίς την έγκρισή τους, στον κατάλογο των μπλόκων που προτίθενται να συνομιλήσουν με την . «Βάλαν και το δικό μας μπλόκο, χωρίς την έγκρισή μας και χωρίς να συμφωνήσουμε. Στη α είχαμε συμφωνήσει σε μία κοινή γραμμή και τώρα κάποιοι προσπαθούν να παίξουν» ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων. Παράλληλα, κλειστός ανά διαστήματα θα είναι ο Καστανέων-Ριζίων.

Στο μεταξύ, αμετακίνητο παραμένει το μπλόκο στο τελωνείο των Κήπων χωρίς την πιθανότητα και σήμερα ολιγόωρου ανοίγματος για την αποσυμφόρηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο έδαφος με τα σταματημένα φορτηγά να σχηματίζουν ουρά 7 χιλιομέτρων. Ωστόσο, τόσο οι αγρότες του νοτίου Έβρου όσο και το μπλόκο του Διδυμοτείχου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο διαλόγου με τον πρωθυπουργό, εφόσον γίνει αποδεκτό οι συνομιλίες να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των αιτημάτων που θέτουν.

Τέλος, αδιαπέραστο παραμένει από τις 8 το πρωί της Τετάρτης έως και τώρα το αντι-μπλόκο των Βούλγαρων οδηγών φορτηγών στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο και ειδικότερα στο συνοριακό σημείο διέλευσης Ορμενίου. Ο αποκλεισμός εισόδου και εξόδου αφορά το σύνολο των οχημάτων, αποτελεί σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «αντίποινα» στα μπλόκα του Έβρου, ενώ δεν έχει προσδιορισθεί μέχρι στιγμής η διάρκειά του. Στο πρώτο 24ωρο του αποκλεισμού ο αριθμός των «εγκλωβισμένων» φορτηγών στην περιοχή του Ορμενίου ανέρχεται περίπου στα 150.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση