Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Θύελλα αντιδράσεων κατά Λαζόπουλου – Η επιστολή Λαζόπουλου
Θύελλα αντιδράσεων κατά Λαζόπουλου – Η επιστολή Λαζόπουλου

Θύελλα αντιδράσεων κατά Λαζόπουλου – Η επιστολή Λαζόπουλου

Θύελλ ντιδράσεων σε εκπροσώπους ενώσεων ατόμων με αναπηρία, αλλά και στο σύνολο του πολιτικού κόσμου, προκάλεσαν τα προχθεσινά ακραία και ρατσιστικά σχόλια του Λάκη Λαζόπουλου για την αναπηρία του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Λαζόπουλος είχε πει στην τηλεοπτική εκπομπή του (Alpha): «Οταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα. Εγώ αυτό το λέω παρ, το λέω παραφροσύνη». Την εντονότατη ενόχλησή του μετέφερε πρώτος ο πρόεδρος της ς Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ι. Βαρδακαστάνης. «Είμαστε ενάντια στις πολιτικές Σόιμπλε, όμως η δήλωση Λαζόπουλου ταυτίζει την αναπηρία, μια κατάσταση ς, με τις πολιτικές θέσεις, κάτι αδιανόητο. Θα περίμενε κανείς από αυτούς που επηρεάζουν την κοινή γνώμη λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, που έχουν βήμα σε χιλιάδες , να έχουν πιο προσεκτική συμπεριφορά, να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τον προνομιακό τους ρόλο», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρδακαστάνης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της ς Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, κ. Γ. Φουντουλάκης, υπενθύμισε ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Λαζόπουλος «δείχνει την εμμονή του απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία». Ενώ ο πρόεδρος του Πειραϊκού Συλλόγου Κινητικά Ανάπηρων, κ. Β. Δημητριάδης, απείλησε με μηνύσεις και, αναφερόμενος στη «συγγνώμη» που ζήτησε ο κ. Λαζόπουλος εκ των υστέρων, σχολίασε δηκτικά: «Εμείς είμαστε όλοι βλάκες, και ο κ. Λαζόπουλος ο μοναδικός που κατέχει την αλήθεια». Τονίζεται ότι ο κ. Λαζόπουλος, με δήλωση που απευθυνόταν προς τον κ. Βαρδακαστάνη, του ζητούσε «όχι μόνο μία, αλλά χίλιες συγγνώμες».

Για «χυδαιότητα» κατηγόρησε τον κ. Λαζόπουλο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην αναπηρία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ξεπέρασε κάθε όριο. Η μητέρα μου ήταν, τα τελευταία χρόνια της ζωής της, καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα. Αυτό δεν επηρέασε την της, αλλά, κυρίως, ούτε την καλοσύνη της. Ενδειξη πολιτισμού μιας χώρας είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο κ. Λαζόπουλος, μέσα στη χυδαιότητα που τον διακρίνει, δεν σεβάστηκε ούτε αυτό». Από το ΠΑΣΟΚ καλούν τον κ. Ν. Παππά να αφήσει το όργανο που υποκαθιστά το ΕΣΡ να παρέμβει. Για σάτιρα που λειτουργεί ως «ύπουλο όπλο εκφασισμού του κοινού» κάνει λόγο το Ποτάμι.

Επιστολή Λαζόπουλου

Με προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία απάντησε ο Λάκης Λαζόπουλος στον σάλο που έχει ξεσπάσει για την αναφορά του σχετικά με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τα άτομα με αναπηρία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε αυτήν «η αναφορά του είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο». «Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό», τονίζει ο Λάκης Λαζόπουλος και συμπληρώνει «ξέρω τους αγώνες σας, τους παρακολουθώ, τους έχω προβάλει, έχω σταθεί και θα στέκομαι πάντα δίπλα σας, αλλά αν συνέβη οποιαδήποτε παρανόηση, ακόμα και τώρα μετά τις εξηγήσεις μου, σας ζητώ όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες».

Αναλυτικά η επιστολή Επιστολή Λαζόπουλουυ:

«Aγαπητέ κύριε Βαρδακαστάνη,

Πρέπει να σας πω πως, με την ίδια έκπληξη και στεναχώρια, άκουσα και εγώ τις δικές σας στο ΒΗΜΑ FM. Προς εσάς μόνο και τους ανθρώπους που εκπροσωπείτε, οφείλω ασφαλώς μία απάντηση. Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια, η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς. Η αναφορά μου είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό. Μην επεκτείνετε λοιπόν τη σκέψη σας, σας παρακαλώ, διότι εγώ δεν επεκτάθηκα πέραν του εν λόγω πολιτικού. Είπα και εννόησα ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μοιάζει να έχει καθηλωμένο το μυαλό και αυτή η εμμονή είναι σα να γεννά παραφροσύνη. Δεν φαντάζομαι να πιστέψατε ότι αυτές μου οι σκέψεις αφορούν όλους όσους έχουν κινητικά προβλήματα και επιστήμονες, διανοούμενους, ανθρώπους όλων των κατηγοριών. Δεν υπήρξε απολύτως καμία άλλη αναφορά και πάντα αναφέρομαι σε καθέναν ξεχωριστά. Είπα, μάλιστα, ότι η συμπεριφορά αυτή ίσως να του επιτρέπει να βάλει υποψηφιότητα ως ο νέος της Ιστορίας.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκα είναι ο κύριος Σόιμπλε. Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν άνθρωπο που έχει ή δεν έχει πρόβλημα. Δεν θα ήθελα να δοθεί άλλο νόημα στα όσα ειπώθηκαν. Είναι μία σατιρική – πολιτική εκπομπή. Έκανα μία προσωπική εκτίμηση, ότι στο συγκεκριμένο πρόσωπο ένα ατυχές περιστατικό στη ζωή του, λειτούργησε ως ένας μοχλός εμμονικής αντίληψης και περιφοράς ιδεών, οι οποίες έχουν φέρει την ανθρωπότητα σε απόγνωση. Πιστεύω πως είμαι σαφής και ξεκάθαρος. Ξέρω τους αγώνες σας, τους παρακολουθώ, τους έχω προβάλει, έχω σταθεί και θα στέκομαι πάντα δίπλα σας, αλλά αν συνέβη οποιαδήποτε παρανόηση, ακόμα και τώρα μετά τις εξηγήσεις μου, σας ζητώ όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση