Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Μπάχαλο” με το κουπόνι – επίδομα βενζίνης
“Μπάχαλο” με το κουπόνι – επίδομα βενζίνης

“Μπάχαλο” με το κουπόνι – επίδομα βενζίνης

“Μπάχαλο” προκαλείται στην ελληνική κοινωνία με το κουπόνι – και τα λίτρα που θα καλυφθούν στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων στήριξης λόγω της ακρίβειας που ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Με το τηλεοπτικό μήνυμά του δημιουργήθηκε η εσφαλμένη εντύπωση τους ότι η κυβέρνηση θα καλύπτει για το επόμενο τρίμηνο, δηλαδή έως τον Ιούνιο, την κατανάλωση 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, συνεργάτες του πρωθυπουργού διευκρίνιζαν ότι δεν πρόκειται για την κάλυψη του ποσού που αντιστοιχεί σε 180 λίτρα για την κίνηση των οχημάτων, αλλά σε μέρος των αυξήσεων που αφορά στην αντίστοιχη ποσότητα καυσίμων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν ένας πολίτης βάλει 180 λίτρα με δύο ευρώ το λίτρο θα πρέπει να πληρώσει 360 ευρώ. Από αυτά τα θα του επιστραφούν 27 μέχρι 36 ευρώ αφού το επίδομα της κυβέρνησης θα αφορά στην από 15 – 20 λεπτά ανά λίτρο.

Τα ίδια στελέχη σημείωσαν ότι δεν θα δίνεται οριζόντια η ενίσχυση αλλά θα χορηγηθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Σύμφωνα με τις ίδιες το εισοδηματικό όριο για το εν λόγω μέτρο θα είναι της τάξης των 25.000-30.000 ευρώ ετησίως.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση