Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Οξεία αντιπαράθεση στο Δ.Σ. Βόλου για το θέμα του παζαριού
Οξεία αντιπαράθεση στο Δ.Σ. Βόλου για το θέμα του παζαριού

Οξεία αντιπαράθεση στο Δ.Σ. Βόλου για το θέμα του παζαριού

Η διμάχης των συνεδριάσεων της ΕΠΖ κι της Οικονομικής Επιτροπής συνεχίστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο με ένα σημαντικό μέρος της συζήτησης-αντιπαράθεσης να αφορά στο γεγονός ότι η αντιπολίτευση καταφεύγει συνεχώς σε ενστάσεις καθυστερώντας τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα δράσης της Δημοτικής Αρχής.

«Όταν κρίνει η παράταξή μας ότι πρέπει να κάνει ένσταση, θα την κάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μ. Παντσιαντάς, με τον δήμαρχο Αx. Μπέο να απαντάει ότι πέραν κάθε ένστασης και προσπάθειας υπονόμευσης, το έργο της Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστεί κανονικά.

«Είτε κάνετε ένσταση, είτε δεν κάνετε, εμείς αυτό που είναι να κάνουμε, θα το κάνουμε. Γιατί δεν κάνετε μια δημοσκόπηση να γελάει κάθε πικραμένος; Εμείς θα την κάνουμε μετά τις διακοπές και κάθε 6 μήνες θα κάνουμε. Γελάει ο κόσμος μαζί σας. Αυτό το πανηγύρι πρέπει να σταματήσει, γραφικοί γίνατε. Τόσα χρόνια παράνομοι είστε και ο κόσμος σας έδιωξε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το επίμαχο θέμα του συμβουλίου σχετικά με την διεξαγωγή της ς, ο πρόεδρος της ΑΝΕΒΟ Α. Ζέρβας ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις που έγιναν σύμφωνα με την απόφαση της ς Διοίκησης.

Καθώς η διαδικασία της κλήρωσης για τους μικροπωλητές έχει καταργηθεί, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και μόνο εάν οι αιτήσεις είναι πολλές θα γίνει κλήρωση. Το λούνα παρκ, όπως και το θέμα της ς είναι υπό την ευθύνη του δήμου, ενώ αποφασίστηκε να δοθούν 20 προνομιακές θέσεις σε βολιώτες, καθώς πρόκειται προφανώς για της περιοχής τους. Όπως τόνισε, δεν πρόκειται για ρατσιστικού τύπου απόφαση, απλά είναι δίκαιο να δοθεί μια προτεραιότητα στους πολίτες του . Απαντώντας επίσης στις ενστάσεις των μελών της αντιπολίτευσης και το γεγονός ότι δηλώνουν κατά της πραγματοποίησης της εμποροπανήγυρης είπε: «Σας νοιάζει πώς να διακόψετε το δικό μας έργο, αλλά δεν θα τα καταφέρετε, σας το εγγυόμαστε.»

Στην τοποθέτησή του ο Μ. Πατσιαντάς αιτιολόγησε την αντίθεσή τους στην απόφαση δηλώνοντας ότι το έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν συμβαδίζει με την νομιμότητα και γι' αυτό τον λόγο είχε διακοπεί.

«Προσωπικά διαφωνώ με την αναβίωση της εμποροπανήγυρης. Ο λόγος που καταργήθηκε το 2012 ήταν γιατί υπήρχαν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Είναι αναχρονιστικό και δεν πρέπει να αναβιώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε επίσης ότι διαφωνεί με την λογική της υπεργολαβίας, καθώς και ότι θεωρεί λάθος στην παρούσα οικονομική κατάσταση να μεταφερθεί η μικρή μερίδα των καταναλωτών του στην εμποροπανήγυρη.

Άτυπη παρέμβαση έκανε στην συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου ο Δημ. Κανελλής, μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου δηλώνοντας: «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε προτεραιότητα, γιατί ο εμπορικός σύλλογος είναι ενάντια στην διεξαγωγή του παζαριού».

Ο δήμαρχος απάντησε σχετικά με την παρέμβαση ότι «η εμποροπανήγυρη θα γίνει, έχει πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε κανέναν δεν πέφτει λόγος για το συγκεκριμένο θέμα σήμερα, είναι τυπική διαδικασία.»

«Υπάρχουν και πολλοί άλλοι πέραν του Εμπορικού Συλλόγου. Ακόμα κι αν ένας κλάδος μπορεί να έχει ζημία, πολλοί άλλοι κλάδοι θα έχουν κέρδος.»

Ο Αχ. Μπέος πάντως δεν αμφισβήτησε την θέση του κ. Πατσιαντά σχετικά με τους λόγους που συνετέλεσαν στο παρελθόν ώστε να καταργηθεί το παζάρι, τόνισε όμως ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή θέλει να κάνει μια νέα προσπάθεια αναβίωσής του με στόχο την ικανοποίηση των πολιτών και πρόσθεσε: «Το 2012 έλειπα, είχα πάει στο κέντρο αδυνατίσματος που με έστειλε το σύστημα και επειδή δεν ξέρω, δεν θα διαφωνήσω μαζί σας ότι ήταν έτσι και γινόταν ένα μπάχαλο.

Το 2015 είναι ένα στοίχημα για την Δημοτική Αρχή να επαναφέρει έναν θεσμό χρόνων που είχε κατοχυρωθεί κι έφερνε χαρά και μεροκάματο σε πολλούς ανθρώπους. Θα εγγυηθεί η Δημοτική Αρχή ότι δεν θα γίνει χάβρα των Ιουδαίων.

Μην είστε αρνητικοί με το παραμικρό. Να κρίνετε, αλλά αφού πρώτα δείτε. Αν στην πορεία βγει ότι δεν είναι θετικό, του χρόνου δεν το κάνουμε, δεν χάλασε ο κόσμος.»

«Θα το δεχόμουνα αν λέγατε ότι διαφωνείτε και κάνατε προτάσεις. Κάνετε εκ του ασφαλούς κριτική. Κάντε επιτέλους καμία πρόταση!», συμπλήρωσε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Ο ίδος, δήλωσε συνεχίζοντας ότι στον χώρο θα υπάρχει αστυνόμευση και security που θα φροντίζει για την ομαλή και νόμιμη διεξαγωγή του παζαριού, ενώ διέψευσε την ύπαρξη εργολάβου δίνοντας βάση στα οφέλη που θα έχει η εκδήλωση για τον Δήμο Βόλου.

«Ο Δήμος Βόλου θα έχει κέρδη και θέλουμε να ευχηθούμε και να πιστέψουμε ότι θα πάει καλά και θα δώσει χαρά στον κόσμο.»

Η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», Νατάσα Οικονόμου εξέφρασε με την σειρά της την αντίθεσή της απέναντι στην πραγματοποίηση του παζαριού με αιτιολόγηση το γεγονός ότι, όπως αποδείχτηκε στο παρελθόν «παζάρι και νομιμότητα δεν συνδυάζονται», ενώ έθεσε σαφές ότι η παράταξή της διαφωνεί και δεν θα συμμετέχει στις διαδικασίες.

Η διαμάχη επεκτάθηκε πέραν του θέματος και στο κατά πόσο η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε κάνει έργα υπέρ της πόλης.

Ο δήμαρχος απάντησε σχετικά: «Η διαφορά του τώρα με το πριν είναι ότι εσείς δεν κάνατε τίποτα, γι' αυτό δεν υπήρχαν ενστάσεις. Μπορεί να διαφωνείτε με τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αποφασίζουμε και λειτουργούμε, αλλά εμείς έχουμε έργο μας τα προβλήματα της καθημερινότητας στον Βόλο και ασχολούμαστε με τους πολίτες. Σε αντίθεση με τον δήμαρχό σας που καθόταν και έπαιζε μπιρίμπα και δεν έκανε τίποτα.»

Τέλος, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και σύμβουλος της β' ελάσσονος μειοψηφίας, Κατερίνα Τσοπουρίδου ανέφερε ότι θεωρεί πως εμποροπανήγυρη και νομιμότητα μπορούν να συνυπάρξουν, αρκεί να τηρηθεί η νομιμότητα που υποσχέθηκε η Δημοτική Αρχή και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα των μικροπωλητών, που αφορά ούτως ή άλλως και γενικότερα την αγορά της πόλης. Δήλωσε επίσης υπέρ στο να δοθεί προτεραιότητα στους βολιώτες πωλητές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση