Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μεταφορά δραστηριοτήτων της ΑΓΕΤ στη Σλοβακία;
Μεταφορά δραστηριοτήτων της ΑΓΕΤ  στη Σλοβακία;

Μεταφορά δραστηριοτήτων της ΑΓΕΤ στη Σλοβακία;

Επένδυση 5 εκ. ευρώ έκανε η ΑΕΤ Ηρακλής στο εργοστάσιο του Βόλου στην προσπάθεια να καταστήσει το εργοστάσιο σύγχρονο αποδοτικό και λειτουργικό, ενώ παράλληλα επενδύει στην κατάρτιση των 250 περίπου εργαζομένων. Ωστόσο σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αλλά και νέου οργανογράμματος που περιλαμβάνει σύμπτυξη τμημάτων, ενώ δεν διαψεύστηκε πιθανή μεταφορά δραστηριοτήτων του εργοστασίου στη .

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΤ Ηρακλής, Γ. Μίχος τόνισε στη σημερινή παρουσίαση της επένδυσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του εργοστασίου στην Αγριά, ότι στόχος της διοίκησης είναι το εργοστάσιο να καταστεί ανταγωνιστικό στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ο κ. Μίχος επισήμανε ότι η εταιρεία πέρασε δύσκολες στιγμές τα χρόνια της κρίσης, έκλεισαν μονάδες, μειώθηκε το προσωπικό κ.ά. , ενώ περιέγραψε το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί η εταιρεία στην Ελλάδας με την υπέρμετρη φορολογία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές, αλλά είπε ότι «στρατηγικός μας στόχος αποτελεί να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε εδώ και για τα επόμενα 100 χρόνια». Τέλος ανέφερε ότι το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου υλοποιείται με μεγάλη κατανόηση από την πλευρά των εργαζομένω

Όπως ανέφερε, οι βασικοί άξονες αναβάθμισης του εργοστασίου αφορούν στην αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού του εξοπλισμού, το οποίο θα το καθιστά πιο αποδοτικό και πιο ασφαλές για τους εργαζομένους τους. Επίσης στο πλαίσιο του αυτό έγιναν εργασίες και στην περιστροφική κάμινο του εργοστασίου που αποτελεί την καρδιά της λειτουργίας του, εργασίες που καθιστούν το εργοστάσιο βιώσιμο λειτουργικά για τα επόμενα 40 χρόνια.

Παρόμοιες εργασίες έγιναν και στη μονάδα ψύξης των υλικών, ενώ έγινε μετεγκατάσταση του μεγάλου ανεμιστήρα έτσι ώστε να αυξάνεται η αξιοπιστία της λειτουργίας του εργοστασίου. Επιπλέον γίνεται προσπάθεια στην βελτιστοποίηση της περιβαλλοντικής απόδοσης του εργοστασίου, μέσω της μείωσης του χρήσης ορυκτών καυσίμων και αντικατάστασή τους με βιομάζα και άλλα εναλλακτικά καύσιμα.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του εργοστασίου στην Αγριά, Νίκος Μπόζος, είπε ότι αυτή τη στιγμή τα εναλλακτικά καύσιμα, όπως η βιομάζα και το , χρησιμοποιούνται σε ποσοστό 10% και στόχος αποτελεί το ποσοστό αυτό να φθάσει το 45% που είναι η ευρωπαϊκή τιμή. «Με αυτό τον τρόπο θα κάνουμε εξοικονόμηση στα καύσιμα που εισάγουμε και χρησιμοποιούμε που αντιπροσωπεύουν 30% του μεταβλητού μας κόστους».

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει κατά πόσο σχεδιάζεται μεταφορά μέρους των δραστηριοτήτων του εργοστασίου της Αγριάς στη . Ωστόσο καθησύχασε τους εργαζόμενους που ανησυχούν με την προοπτική να συμπτυχθούν τμήματα και δραστηριότητες στο εργοστάσιο όπως διαφαίνεται από τη διαβούλευση για το νέο οργανόγραμμα. «Είμαστε καθησυχαστικοί γιατί όπως προείπα βασική προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη των ικανοτήτων τους. Οι εργαζόμενοι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη του εργοστασίου και ενδυνάμωσή του μέσα στο όμιλο που δραστηριοποιούμαστε».

Την σημερινή εκδήλωση χαιρέτησε και ο Θεσσαλίας Κώστας ο οποίος τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τις υγιείς επιχειρήσεις και συνεργάζεται για την θετική τους , ενώ χαρακτήρισε τοξικό και αναποτελεσματικό το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που ακολουθείται τα χρόνια της κρίσης.

aget

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση