Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Προώθηση της Μαγνησίας μέσω της γαστρονομίας από τη “Μαγνήτων Κιβωτός”
Προώθηση  της Μαγνησίας μέσω της γαστρονομίας από τη “Μαγνήτων Κιβωτός”

Προώθηση της Μαγνησίας μέσω της γαστρονομίας από τη “Μαγνήτων Κιβωτός”

Στον Βόλο ο σεφ Βασίλης Καλλίδης και ομάδα καλεσμένων δημοσιογράφων γεύσης και ταξιδιού

Τετραήμερο προώθησης της μέσω της γαστρονομίας οργανώνει από μεθαύριο Πέμπτη μέχρι την Κυριακή ο Πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις, εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο του θεματικού έτους πολιτισμού «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων».

Αυτό τονίστηκε σε Τύπου που έδωσαν σήμερα οι συντελεστές της εκδήλωσης, προσθέτοντας ότι οι δράσεις εντάσσονται στη συνέργεια και στη συνεχή προσπάθεια για την προώθηση και τη διαρκή βελτίωση του γαστρονομικού προϊόντος της Μαγνησίας, που συνδέεται με τον πολιτισμό, το και τους ανθρώπους της περιοχής.

Ο ειδικός γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτός» Νίκος Τσούκας, είπε πως ο φορέας, πέραν των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό των τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων της περιοχής μας και όλες οι δράσεις εντάσσονται στην συνεχή προσπάθειας για την προώθηση και τη διαρκή βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας.

«Ελπίζουμε ότι όλες αυτές οι δράσεις μας θα συμβάλλουν στην προσπάθεια να παρουσιάσει η Μαγνησία στο άμεσο μέλλον, ελκυστικά και ποιοτικά γαστρονομικά προϊόντα στην τουριστική και να προσελκύσει νέους επισκέπτες», τόνισε.

Για την εκδήλωση έγινε επαφή με τον σεφ Βασίλη Καλλίδη, που με μια ομάδα καλεσμένων δημοσιογράφων γεύσης και ταξιδιού 14 ατόμων (έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου), θα επισκεφθούν την περιοχή από την Πέμπτη ως την Κυριακή 7-10 Ιουλίου. Η διαμονή και η διατροφή τους θα γίνει από ξενοδοχεία, ξενώνες και εστιατόρια της περιοχής, ενώ θα επισκεφθούν τόσο το Βόλο, όσο και τους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, καθώς και τοπικές βιομηχανίες.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού – Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Δήμητρα» Ι. Κίτσιος τόνισε ότι με συλλογική προσπάθεια θα αναδειχτούν κατά τον καλύτερο τρόπο τα τοπικά προϊόντα. Η Περιοχή, τόνισε, πρέπει να στηρίξει ακόμη περισσότερο τα τοπικά προϊόντα και εξέφρασε την ελπίδα ότι το εγχείρημα θα επιτύχει.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γ. Ζαφείρης σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια όλοι καταλαβαίνουν τη δύναμη της συνεργασίας που είναι μονόδρομος για να επιβιώσει η περιοχή.

Ο διευθυντής της ΕΨΑ Παν. Μίλλης σημείωσε ότι η συσπείρωση και η διασπορά είναι η λύση του προβλήματος και αποτελεί σίγουρη επιτυχία. Όπως ανέφερε, πρέπει να γίνουν και άλλες δράσεις, με την ίδια στρατηγική.

Το μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Βενιζ. Παπούλιας, τόνισε ότι μέσα από τη συνεργασία γίνεται προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός που φέτος γιορτάζει 100 χρόνια ζωής, θα παρουσιάσει το μήλο Ζαγορίν και το τοπικό προϊόν πετιμέζι από φιρίκια.

Εκ μέρους του Θεσσαλικού ΙΕΚ ο Κων. Γιάτσος είπε ότι στους δύσκολους καιρούς, η μόνη λύση για να προβληθεί Πανελλαδικά η περιοχή είναι η συνεργασία.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κ. Λεβέντης τόνισε ότι η Μαγνήτων Κιβωτός γέμισε ένα κενό με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί και συνεχίζει το έργο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση