Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα οι τράπεζες
Κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα οι τράπεζες

Κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα οι τράπεζες

Δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η νέα υπουργική απόφαση η οποία παρατείνει την ειδική τραπεζική αργία για τρεις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Η υπουργική απόφαση δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους, που δεν έχουν κάρτα αναλήψεων, να λάβουν -μέσω των καταστημάτων που λειτουργούν- επιπλέον 120 από τη σύνταξή τους. 120 θα μπορούν να λάβουν και οι άνεργοι από το σχετικό επίδομα που δικαιούνται αλλα και οι εξωτερικού.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η επιβολή ορίου μέχρι 1.000 ανά ταξιδιώτη, στο που μπορεί να μεταφέρει ένας Έλληνας πολίτης σε μετρητά για τα του στο . Ωστόσο εξετάζονται οι νομικές πτυχές του θέματος.

Στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι η τρέχουσα επαρκεί για τις ημερήσιες ανάγκες, όπως διαμορφώνονται μετά την επιβολή περιορισμών, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι δίχως την αύξηση του την ερχόμενη Δευτέρα είναι πολύ δύσκολο αυτό να συνεχιστεί.

Υπογραμμίζουν ότι χωρίς συμφωνία και αύξηση του ορίου του είναι απίθανο τα ΑΤΜ από την Δευτέρα να δίνουν έστω τα 60 ευρώ του ημερήσιου ορίου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση