Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα οι τράπεζες
Κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα οι τράπεζες

Κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα οι τράπεζες

Δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η νέα υπουργική η οποία παρατείνει την ειδική για τρεις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Η υπουργική δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους, που δεν έχουν κάρτα αναλήψεων, να λάβουν -μέσω των καταστημάτων που λειτουργούν- επιπλέον 120 από τη σύνταξή τους. Ποσό 120 θα μπορούν να λάβουν και οι άνεργοι από το σχετικό επίδομα που δικαιούνται αλλα και οι συνταξιούχοι εξωτερικού.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η επιβολή ορίου μέχρι 1.000 ευρώ ανά ταξιδιώτη, στο που μπορεί να μεταφέρει ένας Έλληνας πολίτης σε μετρητά για τα ταξίδια του στο εξωτερικό. Ωστόσο εξετάζονται οι νομικές πτυχές του θέματος.

Στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι η τρέχουσα ρευστότητα επαρκεί για τις ημερήσιες ανάγκες, όπως διαμορφώνονται μετά την επιβολή περιορισμών, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι δίχως την αύξηση του την ερχόμενη Δευτέρα είναι πολύ δύσκολο αυτό να συνεχιστεί.

Υπογραμμίζουν ότι χωρίς και αύξηση του ορίου του είναι απίθανο τα από την Δευτέρα να δίνουν έστω τα 60 ευρώ του ημερήσιου ορίου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση