Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα

 Χιόνια και στην Αθήνα

Προ των πυλών της χώρας βρίσκεται το δεύτερο, σφοδρότερο βάσει των προγνώσεων, κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς», η οποία από χθες έχει πυροδοτήσει «ψυχρή εισβολή» με πολύ χαμηλές και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές, από τη βόρεια Ελλάδα έως τις , που ντύθηκαν στα λευκά, προσφέροντας σπάνιες εικόνες και την Κρήτη.

Τήνος πλατεία του Πύργου

Προς κλείσιμο σχολείων στην Αττική την Τρίτη

Στην Αττική ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης προανήγγειλε το πρωί πως τα σχολεία θα κλείσουν την ερχόμενη Τρίτη, παραπέμποντας για τις τελικές ανακοινώσεις το απόγευμα, έπειτα από τις σχετικές συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν.

«Θεωρώ πως σίγουρα θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη σε όλη την Αττική» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Τόνισε ότι σήμερα συγκαλείται σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για την Δευτέρα

kakokairia-elpis-epideinosi-apo-to-vrady-ayrio-to-sfodrotero-kyma-chionia-kai-stin-athina2
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Μιλώντας, πάντως, λίγο αργότερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ίδιος είπε πως «μάλλον θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία τη Δευτέρα και ίσως κλείσουν συνολικά ή κατά τόπους την Τρίτη, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου». Η σχετική απόφαση, επανέλαβε, «αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα, μετά την σύσκεψη που θα επακολουθήσει με τους συναρμόδιους φορείς για την επανεκτίμηση των δεδομένων».

Επιδείνωση από το βράδυ – Χιόνια και στην Αθήνα 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η βελτίωση που καταγράφεται από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα είναι πρόσκαιρη. Ο καιρός θα επιδεινωθεί από το βράδυ  στη  και τη Θράκη με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες θα επεκταθούν, και στην , τις Σποράδες, τις και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δε θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 04 με 07 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός. Η ελάχιστη θερμοκρασία σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές θα κυμαίνεται μεταξύ -06 και -08 βαθμών ενώ κατά τόπους στα βορειοδυτικά θα είναι -15 βαθμοί Κελσίου.

kakokairia-elpis-epideinosi-apo-to-vrady-ayrio-to-sfodrotero-kyma-chionia-kai-stin-athina4
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Το δεν αναμένεται να αλλάξει και αύριο, Δευτέρα, καθώς σε όλη τη χώρα προβλέπονται χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας. 

Πιο συγκεκριμένα, στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.

Στην υπόλοιπη χώρα οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο , την ανατολική Θεσσαλία, την

, βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο 8 με 9 μποφόρ ενώ στα Δωδεκάνησα θα είναι αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια .

kakokairia-elpis-epideinosi-apo-to-vrady-ayrio-to-sfodrotero-kyma-chionia-kai-stin-athina6

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα ηπειρωτικά τους 3 με 5 και στα νησιά τους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες θα πέσουν στα ηπειρωτικά στους -03 με -06, στα βορειοδυτικά στους -12 και στα νησιά στους 2 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός σε πολλές περιοχές της βόρειας χώρας ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.

Δείτε live την πορεία του φαινομένου:

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση