Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων
Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων

Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων

Περισσότεροι πό 120 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μχητές, σκοτώθηκαν τις τέσσερις τελευταίες ημέρες στις μάχες που μαίνονται μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των κουρδικών δυνάμεων στη , ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το ΙΚ εναντίον της Γκουαϊράν, στη βορειοανατολική , μία από τις μεγαλύτερες όπου κρατούνται τζιχαντιστές και η οποία φυλάσσεται από τις κουρδικές δυνάμεις. «77 τζιχαντιστές και 39 μαχητές έχουν σκοτωθεί», επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

Στο μεταξύ οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με τη βοήθεια αμερικανικών στρατευμάτων έσφιξαν σήμερα τον κλοιό γύρω από τη , επεσήμαναν σήμερα αξιωματούχοι.

Τουλάχιστον 70 κρατούμενοι σκοτώθηκαν από την επίθεση του ΙΚ στη φυλακή. Τζιχαντιστές πυροδότησαν τη που είχαν τοποθετήσει σε κοντά στην πύλη της φυλακής που βρίσκεται στην επαρχία Χασακέ, με αποτέλεσμα δεκάδες κρατούμενοι να δραπετεύσουν, σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι SDF αρχικά ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν την απόδραση και ότι συνέλαβαν 89 αντάρτες, όμως αργότερα παραδέχθηκαν ότι οι κρατούμενοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους άλλες πτέρυγες της φυλακής.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές για να στηρίξει τις SDF.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι κρατούμενοι βρίσκονται στη φυλακή Γκουαϊράν. Οι συγγενείς πολλών κρατουμένων καταγγέλλουν ότι πρόκειται για μικρά παιδιά και άλλους που συνελήφθησαν χωρίς στοιχεία ή με την κατηγορία ότι αντιστάθηκαν στη στρατολόγηση των SDF.

Οι περισσότεροι Άραβες κρατούμενοι παραμένουν στη φυλακή χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ή να έχουν περάσει από , τροφοδοτώντας την οργή των μελών φυλών που κατηγορούν τις κουρδικές δυνάμεις για διακρίσεις.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι οι SDF κρατούν περίπου 12.000 άνδρες και αγόρια που πιστεύεται ότι συνδέονται με το ΙΚ, περιλαμβανομένων 2.000 με 4.000 ξένων μαχητών περίπου 50 εθνικοτήτων.

Χιλιάδες άλλοι κρατούνται σε μυστικά κέντρα, όπου τα βασανιστήρια είναι κανόνας, καταγγέλλουν οργανώσεις. Οι SDF διαψεύδουν τις κατηγορίες αυτές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση