Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χαμηλά τα ποσοστά συμμετοχής στις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στο Βόλο
Χαμηλά τα ποσοστά συμμετοχής  στις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στο Βόλο

Χαμηλά τα ποσοστά συμμετοχής στις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στο Βόλο

Χαμηλά τα ποσοστά συμμετοχής  στις δύο ακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν  στο Βόλο, στις Πλατείες Ελευθερίας και Πανεπιστημίου (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ), στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας και κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ κι ΑΔΕΔΥ και φορείς της Κοινωνικής Συμμαχίας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος είπε ότι δυστυχώς ο λαός έχει χάσει κάθε ελπίδα και πρέπει να ξέρει ότι ο μόνος τρόπος είναι να βγει ξανά στους δρόμους.

Ο ίδιος ανέφερε πως  πρόκειται για μια σημαντική μέρα και πρόσθεσε:  «η Κοινωνική Συμμαχία παίρνει «σάρκα και οστά», στην οποία συμμετέχουν όλοι οι παραγωγικοί φορείς του τόπου και θα δώσει το στίγμα της για σειρά τοπικών ζητημάτων που θα ζητούν λύσεις, τόσο από τοπικούς φορείς, όσο και κεντρικά για μεγαλύτερα ζητήματα.

Επόμενη κίνηση είναι να συναντηθεί ξανά η Κοινωνική Συμμαχία, ώστε να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα και να δρομολογηθούν λύσεις, ώστε οι του Βόλου να μπορέσουν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο κοινωνικό κράτος, καλύτερη παιδεία και πράγματα που θα προκύψουν μέσα από τις συναντήσεις των φορέων».

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Φιλ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση ο επαναπροσδιορισμός της συμμετοχής των Συνδικάτων, της ενασχόλησης με τα κοινά και της συμμετοχής του κόσμου για να ανατραπεί αυτή η εικόνα, είναι το ζητούμενο. «Η Κοινωνική Συμμαχία έχει ως παρονομαστή της, την κοινή του κόσμου προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν απογοητεύει ότι δεν είναι το προσδοκώμενο το σημερινό, αλλά εκείνο που θωρακίζει την Κοινωνική Συμμαχία, είναι η πεποίθηση ότι η ίδια η πρέπει να ανατρέψει όλες τις πολιτικές που μας έχουν οδηγήσει εδώ και γι' αυτό θα δουλέψουμε».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρ. Μπασδάνης χαρακτήρισε αναμενόμενη τη μικρή συμμετοχή , αφού ο κόσμος έχει κουραστεί αλλά σημείωσε: «Εμείς θεωρούμε ότι μέσα από αυτή την κοινωνική συμμαχία που έχει προκύψει από φορείς δημοσίου κι ιδιωτικού τομέα θα μπορέσουμε να κάνουμε προτάσεις διαφοροποιημένες από αυτές των μνημονίων και να εισακουστούν από την κυβέρνηση και στέλνουμε μήνυμα ότι δεν πάει άλλο».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απ. Οντόπουλος ανέφερε ότι «δυστυχώς μετά από οκτώ χρόνια κρίσης θα έπρεπε να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ να σταματήσει η λιτότητα, η υπερφορολόγηση κι η ανεργία ωστόσο απ΄ότι φαίνεται δεν υπάρχει η διάθεση να διαμαρτυρηθούμε. Ωστόσο, εμείς θα συνεχίζουμε όσο τα μέτρα πνίγουν την επιχειρηματικότητα. Η Κοινωνική Συμμαχία απαρτίζεται από τους παραγωγικούς κι επιστημονικούς φορείς, το υγιές κομμάτι της οικονομίας και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να αντιστραφεί η κατάσταση. Θα πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από υγιείς δυνάμεις και να απαιτήσουμε την ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρ. Στρατηγόπουλος τόνισε  ότι «Η Κοινωνική Συμμαχία είναι εδώ και θα παραμείνει γιατί τα προβλήματα είναι υπαρκτά και μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας τα προβλήματα έχουν ενταθεί. Η παρουσία μας είναι μονόδρομος κι όχι απλά με διαπιστώσεις, αλλά με θέσεις. Είμαστε στο κι οποιαδήποτε ατζέντα δεν μπορεί να περιέχει μόνο διαπιστώσεις. Θα προχωρήσουμε και με προτάσεις για την λύση των θεμάτων σε ευρύτερο και σε τοπικό επίπεδο».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Δημ. Χορταριάς χαιρέτισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απεργία κι ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους τόσο τα μέλη και τα μη μέλη που συμμετέχουν στην απεργία δείχνοντας όπως είπε «το δρόμο στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες και φορείς. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα στον κόσμο. Είμαστε μπροστά και στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε ως κλάδος κι έχουμε και περισσότερα από τους άλλους εργαζόμε γιατί η κοινωνική ασφάλιση είναι κάτι το δύσκολο, η επικουρική ασφάλιση έχει μπλεχτεί στη μέγγενη της Τρόικας και τα τελευταία 24ωρα ζούμε καταστάσεις που είναι πολύ δύσκολες. Ελπίζουμε ότι θα τις ξεπεράσουμε».

Ακολούθησε στο κέντρο της πόλης, η οποία κατέληξε στην Πλ. Ελευθερίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση