Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αθήνα προς ΝΑΤΟ: Αποκλιμάκωση μόνο με απομάκρυνση των τουρκικών πλοίων
Αθήνα προς ΝΑΤΟ: Αποκλιμάκωση μόνο με απομάκρυνση των τουρκικών πλοίων

Αθήνα προς ΝΑΤΟ: Αποκλιμάκωση μόνο με απομάκρυνση των τουρκικών πλοίων

Συνάντηση Δένδια – Γκουτέρες στη έα Υόρκη για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, διαψεύδοντας σχετική δήλωση του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του κ. Στόλτενμπεργκ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του .

Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Έγγραφο με προτάσεις υπέβαλε το ΑΤΟ

Επιπλέον, οι διπλωματικές πηγές εξηγούσαν, απαντώντας ειδικότερα στη φράση του Στόλτεμπεργκ περί έναρξης διαλόγου ότι η υποβολή εκ μέρους του ΝΑΤΟ προς την ελληνική πλευρά ενός εγγράφου με προτάσεις με την παράκληση να υπάρξουν σχόλια της Αθήνας εντός μίας εβδομάδας, σε «καμία περίπτωση δε συνιστά έναρξη διαλόγου».

Νωρίτερα, ο κ. Στόλτενμπεργκ, σε δήλωσή του είχε αναφέρει:

«Υστερα από συζητήσεις που είχα με τον Ελληνα και τον Τούρκο ηγέτη, οι δύο Σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συζητήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για να συσταθεί ένας μηχανισμός στρατιωτικής ς σύγκρουσης ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι περιστατικών και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Συνάντηση Δένδια – Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Συνάντηση με τον Γραμματέα του Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει, στη Νέα Υόρκη, ο Εξωτερικών , προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, ο Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα μεταβεί την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Οι συνομιλίες των δύο ανδρών θα εστιασθούν σε ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το Κυπριακό, καθώς και το ρόλο του .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση