Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αθήνα προς ΝΑΤΟ: Αποκλιμάκωση μόνο με απομάκρυνση των τουρκικών πλοίων
Αθήνα προς ΝΑΤΟ: Αποκλιμάκωση μόνο με απομάκρυνση των τουρκικών πλοίων

Αθήνα προς ΝΑΤΟ: Αποκλιμάκωση μόνο με απομάκρυνση των τουρκικών πλοίων

Συνάντηση Δένδια – Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Οι πληροφορίες που είδαν το της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συν στο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, διαψεύδοντας σχετική δήλωση του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του κ. Στόλτενμπεργκ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του .

Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Έγγραφο με προτάσεις υπέβαλε το Ο

Επιπλέον, οι διπλωματικές πηγές εξηγούσαν, απαντώντας ειδικότερα στη φράση του Στόλτεμπεργκ περί έναρξης διαλόγου ότι η υποβολή εκ μέρους του Ο προς την ελληνική πλευρά ενός εγγράφου με προτάσεις με την παράκληση να υπάρξουν σχόλια της Αθήνας εντός μίας εβδομάδας, σε «καμία περίπτωση δε συνιστά έναρξη διαλόγου».

Νωρίτερα, ο κ. Στόλτενμπεργκ, σε δήλωσή του είχε αναφέρει:

«Υστερα από συζητήσεις που είχα με τον Ελληνα και τον Τούρκο ηγέτη, οι δύο Σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συζητήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για να συσταθεί ένας μηχανισμός στρατιωτικής ς σύγκρουσης ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι περιστατικών και ατυχημάτων στην ».

Συνάντηση Δένδια – Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Συνάντηση με τον Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει, στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην .

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα μεταβεί την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Οι συν των δύο ανδρών θα εστιασθούν σε ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το Κυπριακό, καθώς και το ρόλο του ΟΗΕ.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση