Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Αποκλιμάκωση «βλέπει» το Μαξίμου
Αποκλιμάκωση «βλέπει» το Μαξίμου

Αποκλιμάκωση «βλέπει» το Μαξίμου

Την εκτίμηση ότι οι των αγροτών, τουλάχιστον με τη μορφή αποκλεισμού των εθνικών οδών, βαίνουν προς αποκλιμάκωση διαμορφώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη χθεσινή, δεύτερη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους από 68 αγροτικά μπλόκα. Η αίσθηση που υπάρχει στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι ότι πλέον έχει καταστεί σαφές προς τους αγρότες το ότι η κυβέρνηση με τις τροποποιήσεις και τις βελτιώσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό επιδιώκει την ουσιαστική προστασία της μεγάλης πλειονότητας των αγροτών με χαμηλό εισόδημα. Αυτό, άλλωστε, επανέλαβε χθες ο κ. Τσίπρας προς τους εκπροσώπους των μπλόκων, στους οποίους μετέφερε αρχικά την αίσθηση ότι «απέναντί μου σήμερα έχω αγρότες, ανθρώπους του μόχθου, που δεν ανήκουν σε κάποια μειοψηφία η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ευνοηθεί» και ζήτησε να γίνει ένας διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατηγορίες. «Πρέπει η έγνοια μας να είναι στη μεγάλη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου που και πριν, αλλά και τώρα, συνεχίζει να περνάει πάρα πολύ δύσκολα», δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά τους, κρατώντας τη συνολική τους αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική, οι εκπρόσωποι των 68 μπλόκων που συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό επιχείρησαν να αναδείξουν ορισμένα θετικά σημεία. Μιλώντας αμέσως μετά ο Μπούτας (από το μπλόκο της Νίκαιας), ο οποίος έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου εφοδιασμένος με μια με δύο λίτρα τσίπουρο παραγωγής του, το οποίο προσέφερε στον πρωθυπουργό, υπογράμμισε πως «είναι αποτέλεσμα του κοινού οργανωμένου αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών με τα λαϊκά στρώματα το γεγονός ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση συζητάει το αφορολόγητο και καθυστερεί την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό».

«Σε ετοιμότητα»

Στο ίδιο πνεύμα, η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, χθες το βράδυ, τονίζει πως «ο οργανωμένος αγώνας μας αφήνει παρακαταθήκη. Δεν είναι αγώνας μια και έξω. Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για τη συνέχιση του αγώνα ανάλογα με το τι θα προβλέπουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Πολύ περισσότερο που οι κυβερνητικές υποσχέσεις μπορεί να είναι υπό την αίρεση των δανειστών». «Παραμένουμε στα μπλόκα, θα αποφασίσουμε αύριο με συνελεύσεις», είπε στην «Κ» ο Ρίζος Μαρούδας από τη Νίκαια.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

  • #Κολωνός: Συνελήφθησαν ακόμη 7 άτομα για την υπόθεση μαστροπείας #Κολωνός - https://t.co/q28LAXTTPO -

  • Πρόγραμμα Επιστημονικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας #ΙΚΥ - https://t.co/yxJrtuteta -

"Αλιεύοντας" την είδηση