Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Δρίτσας: Στα νησιά οι πρόσφυγες το σαββατοκύριακο
Δρίτσας: Στα νησιά οι πρόσφυγες το σαββατοκύριακο

Δρίτσας: Στα νησιά οι πρόσφυγες το σαββατοκύριακο

Την παραμονή των μεταναστών στα νησιά από σήμερα μέχρι και την Κυριακή ανακοίνωσε σε τηλεοπτικές δηλώσεις του (MEGA) ο υπουργός Ναυτιλίας, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί ο χρόνος για να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, το σχέδιο της κυβέρνησης αφορά κυρίως την Λέσβο, την Χίο και την Σάμο και είναι ένα “εντελώς προσωρινό μέτρο”. Τα τρία διαθέσιμα πλοία θα λειτουργούν σαν ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μέχρι να πάρουν το φως για να αναχωρήσουν προς το λιμάνι του Πειραιά.

“Αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι τα πλοία δεν θα αναχωρούν από όλα τα νησιά” δήλωσε ο κ. Δρίτσας, διευκρινίζοντας ότι “αν σε κάποιο νησί υπάρχει πολύς κόσμος τότε τα πλοία δεν θα ξεκινούν για τον Πειραιά”. Στην αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιούν κανονικά το δρομολόγιό τους.

“Δεν θα δημιουργήσουμε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση στα νησιά. Πρόκειται για ένα εντελώς προσωρινό μέτρο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #φωτιά σε εν κινήσει Ι.Χ. στην Κάτω Γατζέα #ΙΧ #ΚάτωΓατζέα #φωτιά - https://t.co/nP5ch1Zxze -

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

"Αλιεύοντας" την είδηση