Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αλβανία: Νίκη του Μπελέρη στη Χειμάρρα
Αλβανία: Νίκη του Μπελέρη στη Χειμάρρα

Αλβανία: Νίκη του Μπελέρη στη Χειμάρρα

Έπειτ πό ένα θρίλερ στη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων στις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Χειμάρρα, ο Φρέντι Μπελέρης επικράτησε του Γκιόργκι Γκόρο.

Ο ομογενής υποψήφιος που παραμένει υπό κράτηση, νίκησε τον αντιπάλο του, ο οποίος είχε τη στήριξη της κυβέρνησης του Έντι Ράμα.

Πριν λίγη  είχε διακοπεί η διαδικασία της καταμέτρησης, με να συγκεντρωθεί κόσμος στο γήπεδο της Χειμάρρας. Πρόκειται για Έλληνες ομογενείς που προσήλθαν για να αντιδράσουν για τη διακοπή της καταμέτρησης. Κατόπιν, με την πρώτη ανεπίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Το χρονικό της σύλληψης Μπελέρη

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη και προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας και Έλληνα ομογενούς, Φρέντι Μπελέρη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία, έχει προκαλέσει «σύννεφα» στις Αθήνας – Τιράνων. 

Ο Μπελέρης είχε μεταφερθεί στις φυλακές των Τιράνων όπου θα παραμείνει για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Σημειώνεται ότι προφυλακιστέος κρίθηκε και ο συνεργάτης του Μπελέρη, Παντελής Κοκαβέσης. Για την εν λόγω απόφαση ενημερώθηκε και το νοσοκομείο των Τιράνων, όπου ο Κοκαβέσης είχε μεταφερθεί αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας (πριν ένα χρόνο είχε κάνει μεταμόσχευση καρδιάς).

Μπελέρης και Κοκαβέσης δικαιούνται να κάνουν έφεση εντός πέντε ημερών, και το εφετείο θα αποφανθεί εντός δέκα ημερών.

Σημειώνεται ότι ο Μπελέρης συνελήφθη μόλις δύο 24ωρα πριν από τις δημοτικές εκλογές στη γειτονική χ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στείλει μήνυμα προς τα Τίρανα τονίζοντας πως, αν η Αλβανία επιθυμεί να προσεγγίσει την , θα πρέπει να εξασφαλίσει ελεύθερες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα όποιους φυλάκισε.

Οι στην Αλβανία άνοιξαν στις 7 το πρωί (τοπική ώρα) για να προσέλθουν 3.600.000 και να ψηφίσουν για την εκλογή 61 δημάρχων και των αντίστοιχων δημοτικών συμβουλίων.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι 144 και ανήκουν σε 44 κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων. Περισσότερες από 6 χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί για την τήρηση της τάξης κατά την εκλογική διαδικασία.

Τις εκλογές παρακολουθούν αρκετοί ξένοι παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ, το Συμβούλιο της ς, την Ευρωβουλή και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Στις εκλογές αυτές το ελληνικό ενδιαφέρον εστιαζόταν σε τρεις κυρίως δήμους, της Χειμάρρας, της Φοινίκης και της Δρόπολης – Πωγωνίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση