Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Βουλή: Πρωτοφανείς σκηνές από τη δικομματική πλειοψηφία, με αφορμή νομοθέτημα για την ιθαγένεια
Βουλή: Πρωτοφανείς σκηνές από τη δικομματική πλειοψηφία, με αφορμή νομοθέτημα για την ιθαγένεια

Βουλή: Πρωτοφανείς σκηνές από τη δικομματική πλειοψηφία, με αφορμή νομοθέτημα για την ιθαγένεια

Σοβαρό ζήτημα κοινοβουλευτικής και ηθικής τάξης δημιουργήθηκε την Πέμπτη στη , με αρνητικό πρωταγωνιστή την δικομματική κυβερνητική πλειοψηφία: εισηγητής κόμματος, ως ο κατ' εξοχήν αρμόδιος να εκφράσει την επίσημη κομματική θέση επί νομοθετήματος, δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει.

Παρεμβαίνοντας από την έδρα, ο προεδρεύων της ς βουλευτής άλλης ς δύναμης σπεύδει να τον … διορθώσει, τονίζοντας ότι άλλη είναι η θέση του κόμματος του εισηγητή. Τελικώς, πολλές ώρες αργότερα, ο του συγκεκριμένου κόμματος, «σε» με τη σειρά του τον εισηγητή, υποστηρίζοντας πως εξέφραζε προσωπικές απόψεις.

Ολα άρχισαν όταν ο ορισθείς από τους συγκυβερνώντες ΑΕΛ ως εισηγητής –δηλαδή εκφραστής της κομματικής θέσης- ν. δήλωνε πως το κόμμα του αποφάσιζε, συνεπές προς τις γενικότερες γνωστές αρχές του, να καταψηφίσει άρθρο νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που έδινε το δικαίωμα της απόκτησης ελληνικής ς σε παιδιά που έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς  εννέα τάξεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ή έξι τάξεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση