Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ύστατη ευκαιρία για συμβιβασμό
Ύστατη ευκαιρία για συμβιβασμό

Ύστατη ευκαιρία για συμβιβασμό

Μια συνάντηση που μπορεί να λύσει το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης επιβεβαίωναν πηγές των Βρυξελλών και της Αθήνας αργά χθες το βράδυ ότι θα γίνει σήμερα το απόγευμα στη βελγική πρωτεύουσα, υπό απόλυτη μυστικότητα, με συμμετέχοντες τους επικεφαλής των θεσμών αλλά και τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο. Η πρωτοβουλία είναι του επικεφαλής του Eurogroup Γ. , που προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να κλείσει την ελληνική αξιολόγηση εντός του Φεβρουαρίου, έτσι ώστε να μη συμπέσει το αδιέξοδο με τις εκλογές στη χ του, την , στις 15 Μαρτίου.

Η συνάντηση θα έχει σκοπό να γεφυρώσει τις διαφορές ανάμεσα στους θεσμούς, από τη μία, διαμορφώνοντας ένα κοινό πλαίσιο για το τι θα ζητήσουν από την Ελλάδα και, από την άλλη, να βρει τη χρυσή τομή που θα δεσμεύει μελλοντικά την ελληνική κυβέρνηση, με νομοθέτηση κάποιων μέτρων εκ των προτέρων, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του ΔΤ, ώστε να συμμετάσχει και αυτό στο . Ο χρόνος μετράει κυριολεκτικά αντίστροφα, καθώς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι, αν τα επόμενα εικοσιτετράωρα δεν βρεθεί ένας συμβιβασμός που θα εξασφαλίζει την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθεί εντός του Φεβρουαρίου.
Οι εκπρόσωποι των θεσμών, στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο, παρουσία του Γ. , με τον Μ. Κερέ από την ΕΚΤ, τον Κλ. Ρέγκλινγκ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και τον Π. Μοσκοβισί από την Κομισιόν, αλλά και εκπρόσωπο από το ΔΝΤ, που μέχρι χθες δεν ήταν επιβεβαιωμένο ποιος θα είναι, θα βρεθούν για να λύσουν τις δικές τους διαφορές και να συμφωνήσουν το κοινό πλαίσιο σε , ασφαλιστικό και εργασιακά, που θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες. Στο τραπέζι, σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχει η για μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ, μεταξύ άλλων, την οποία θα παρουσιάσουν στην ελληνική πλευρά και μόνον αν ο κ. τη δεχθεί θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις στην Αθήνα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση