Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Βουλή: Πρωτοφανείς σκηνές από τη δικομματική πλειοψηφία, με αφορμή νομοθέτημα για την ιθαγένεια
Βουλή: Πρωτοφανείς σκηνές από τη δικομματική πλειοψηφία, με αφορμή νομοθέτημα για την ιθαγένεια

Βουλή: Πρωτοφανείς σκηνές από τη δικομματική πλειοψηφία, με αφορμή νομοθέτημα για την ιθαγένεια

Σοβρό ζήτημ κοινοβουλευτικής και ηθικής τάξης δημιουργήθηκε την Πέμπτη στη , με αρνητικό πρωταγωνιστή την δικομματική κυβερνητική πλειοψηφία: εισηγητής κόμματος, ως ο κατ' εξοχήν αρμόδιος να εκφράσει την επίσημη κομματική θέση επί νομοθετήματος, δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει.

Παρεμβαίνοντας από την έδρα, ο προεδρεύων της συνεδρίασης άλλης πολιτικής ς σπεύδει να τον … διορθώσει, τονίζοντας ότι άλλη είναι η θέση του κόμματος του εισηγητή. Τελικώς, πολλές ώρες αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του συγκεκριμένου κόμματος, «άδειασε» με τη σειρά του τον εισηγητή, υποστηρίζοντας πως εξέφραζε προσωπικές απόψεις.

Ολα άρχισαν όταν ο ορισθείς από τους συγκυβερνώντες ΑΕΛ ως εισηγητής –δηλαδή εκφραστής της κομματικής θέσης- Κων.Κατσίκης δήλωνε πως το κόμμα του αποφάσιζε, συνεπές προς τις γενικότερες γνωστές αρχές του, να καταψηφίσει νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που έδινε το δικαίωμα της απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας σε που έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς  εννέα τάξεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ς, ή έξι τάξεις δευτεροβάθμιας ς.

Πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση