Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αποκριάτικα έθιμα από όλη την Ελλάδα στην πλατεία Συντάγματος
Αποκριάτικα έθιμα από όλη την Ελλάδα στην πλατεία Συντάγματος

Αποκριάτικα έθιμα από όλη την Ελλάδα στην πλατεία Συντάγματος

Εκ με τίτλο «Μία μικρή Ελλάδα στην » από την Ελλάδας και τον Δήμο Αθηναίων

Την έναρξη των εκδηλώσεων θα κηρύξουν ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης το απόγευμα της Πέμπτης 3 Μαρτίου στις 18:30 στην Πλατεία Συντάγματος.

Στο χώρο της πλατείας θα υπάρχουν περίπτερα τα οποία θα πλαισιωθούν από οθόνες στις οποίες η κάθε Περιφέρεια θα έχει την δυνατότητα να προβάλλει θεματικά βίντεο.

Παράλληλα εκεί το κοινό θα έχει την δυνατότητα να δοκιμάζει νοστιμιές και γαστρονομικά από τις περιοχές, που θα εκπροσωπούν τις περιφέρειες ενώ θα ενημερώνεται παράλληλα και για τα τοπικά προϊόντα τους. Η παρουσίαση των εθίμων θα γίνεται είτε μέσω ομιλιών ή εργαστηρίων, είτε με ζωντανή ανα στην οποία θα καλείται να συμμετάσχει και το κοινό. στην κεντρική σκηνή κάθε απόγευμα θα παρουσιάζεται πρόγραμμα παραδοσιακών τραγουδιών και χορών από διαφορετική περιοχή με έμφαση στα αποκριάτικα, ενώ παράλληλα θα συνοδεύονται από παραδοσιακά συγκροτήματα συλλόγων ανά την Ελλάδα.

Τις μουσικοχορευτικές εκ θα ανοίξει το Λύκειο Ελληνίδων της Λάρισας παρουσιάζοντας ήθη και από τη Θεσσαλία, ενώ στον ίδιο χώρο θα στηθεί το καθιερωμένο γαϊτανάκι. Οι ημέρες και ώρες υλοποίησης της δράσης «Μια μικρή Ελλάδα στην », θα είναι οι εξής:

Πέμπτη 3/3 18:00-22:00
Παρασκευή 4/3 18:00-22:00
Σάββατο 5/3 11:00-15:00
Κυριακή 6/3 11:00-15:00

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση