Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Αποκριάτικα έθιμα από όλη την Ελλάδα στην πλατεία Συντάγματος
Αποκριάτικα έθιμα από όλη την Ελλάδα στην πλατεία Συντάγματος

Αποκριάτικα έθιμα από όλη την Ελλάδα στην πλατεία Συντάγματος

Εκδηλώσεις με τίτλο «Μία μικρή Ελλάδα στην Αθήνα» από την και τον Δήμο Αθηναίων

Από την Τσικνοπέμπτη 3 έως και την Κυριακή 6 Μαρτίου, οι 13 περιφέρειες της χώρας θα προβάλλουν και θα αναβιώσουν αποκριάτικα έθιμά τους στην πλατεία Συντάγματος, όπου το κέντρο της Αθήνας θα μεταμορφωθεί σε μία μικρή Ελλάδα. Στη δράση «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», που πραγματοποιείται σε με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων της ΕΝ.ΠΕ., συμμετέχουν οι περιφέρειες Θεσσαλίας, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.

Την έναρξη των εκδηλώσεων θα κηρύξουν ο πρόεδρος της και περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος το απόγευμα της Πέμπτης 3 Μαρτίου στις 18:30 στην Πλατεία Συντάγματος.

Στο χώρο της πλατείας θα υπάρχουν περίπτερα τα οποία θα πλαισιωθούν από οθόνες στις οποίες η κάθε Περιφέρεια θα έχει την δυνατότητα να προβάλλει θεματικά βίντεο.

Παράλληλα εκεί το κοινό θα έχει την δυνατότητα να δοκιμάζει νοστιμιές και γαστρονομικά έθιμα από τις περιοχές, που θα εκπροσωπούν τις περιφέρειες ενώ θα ενημερώνεται παράλληλα και για τα τοπικά προϊόντα τους. Η των εθίμων θα γίνεται είτε μέσω ομιλιών ή εργαστηρίων, είτε με ζωντανή αναπαράσταση στην οποία θα καλείται να συμμετάσχει και το κοινό. στην κεντρική σκηνή κάθε απόγευμα θα παρουσιάζεται πρόγραμμα παραδοσιακών τραγουδιών και χορών από διαφορετική περιοχή με έμφαση στα αποκριάτικα, ενώ παράλληλα θα συνοδεύονται από παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων ανά την Ελλάδα.

Τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις θα ανοίξει το Ελληνίδων της Λάρισας παρουσιάζοντας ήθη και έθιμα από τη Θεσσαλία, ενώ στον ίδιο χώρο θα στηθεί το καθιερωμένο γαϊτανάκι. Οι ημέρες και ώρες υλοποίησης της δράσης «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», θα είναι οι εξής:

Πέμπτη 3/3 18:00-22:00
Παρασκευή 4/3 18:00-22:00
Σάββατο 5/3 11:00-15:00
Κυριακή 6/3 11:00-15:00

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/JM849o2FHY… -

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

"Αλιεύοντας" την είδηση