Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Τέσσερεις Βολιώτες μαθητές διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας
Τέσσερεις Βολιώτες μαθητές διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας

Τέσσερεις Βολιώτες μαθητές διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας

Τέσσερεις άριστοι Βολιώτες μαθητές διακρίθηκαν στη 2η φάση «Αρίσταρχος» του 21ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής, που διενεργήθηκε εκ μέρους της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης σε όλους τους νομούς της Ελλάδος τον περασμένο μήνα.

Πρόκειται για τους μαθητές: Σιάσο Χρίστο του 2ου Γυμνασίου Βόλου που ήρθε 2ος επιτυχών, Γιαννίση – Μανέ Αργύριο, του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου, που ήρθε 3ος επιτυχών, Φιλίππου Ελευθέριο, του 5ου Γυμνασίου Βόλου, που ήλθε 12ος επιτυχών και Κατσαβριά Παρασκευή, του 1ου Λυκείου Βόλου, που ήρθε 27η επιτυχούσα.

Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή στο διαγωνισμό 280 μαθητές και μαθήτριες από τα διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, εκ των οποίων διαγωνίστηκα οι 202 και πέτυχαν στο διαγωνισμό 47 μαθητές και μαθήτριες, 28 του Λυκείου και 19 του Γυμνασίου.

Οι επιτυχόντες μαθητές, λαμβάνουν το προτέρημα να συμμετάσχουν στην 3η και τελευταία φάση «Ίππαρχος» του διαγωνισμού, η οποία θα διεξαχθεί στο Βόλο, με έξοδα της Εταιρείας, στις 9 Απριλίου, από τον οποίο οι πρώτοι που θα διακριθούν θα στελεχώσουν την ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα των Ινδιών τον ερχόμενο Δεκέμβριο, καθώς και την αποστολή στη NASA, για αστροναυτική εκπαίδευση το Καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ως άνω μαθητές που διακρίθηκαν, φοιτούν ή αποφοίτησαν από τη Σχολή Αστρονομίας Βόλου τριετούς φοιτήσεως, που έχει ιδρύσει η Εταιρεία εδώ και 6 χρόνια και στην οποία εγγράφονται κάθε χρόνο γύρω στους 100 μαθητές και μαθήτριες της 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου.

Για να αποκτήσουν δε και οι άλλοι μαθητές τις απαραίτητες γνώσεις της αστρονομίας, διάβασαν μόνοι τους στο σπίτι τους, μια και το κράτος κατήργησε από φέτος το μάθημα της αστρονομίας από τα και έτσι δεν υπάρχει κατάλληλο διδακτικό βιβλίο.

Για το λόγο αυτό η Εταιρεία φρόντισε και εκτύπωσε τρία βοηθητικά βιβλία για τις τρεις τάξεις της Σχολής Αστρονομίας, τα οποία περιέχουν όλες τις αστρονομικές έννοιες που απαιτούνται για το διαγωνισμό. Αυτά τα βιβλία, διαβάζουν, κυρίως, οι μαθητές που διακρίνονται και γι’ αυτό τα βιβλία αυτά έχουν τελευταία μεγάλη κυκλοφορία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση