Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παρέμβαση Γ. Δημαρά στη Βουλή για μη παραγραφή της Λίστας Λαγκάρντ
Παρέμβαση Γ. Δημαρά στη Βουλή για μη παραγραφή της Λίστας Λαγκάρντ

Παρέμβαση Γ. Δημαρά στη Βουλή για μη παραγραφή της Λίστας Λαγκάρντ

Στην ομιλία του χθες (13.10.2015) στη Βουλή, ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς και της Οικολογίας ακόμη και αν η κυβέρνηση κινηθεί σε άλλη κατεύθυνση και υπογράμμισε την ανάγκη υπεράσπισης των αξιών της κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς και τη λήψη μέτρων που θα στοχεύουν σε μια βιώσιμη οικονομία.

Στην παρέμβασή του, ο Γιώργος Δημαράς ζήτησε μεταξύ άλλων:

  • Την παράταση της μη παραγραφής της λίστας Λαγκάρντ, με νόμο που πρέπει να φέρει άμεσα η κυβέρνηση.
  • Την προστασία των χαμηλών συντάξεων από τις επικείμενες μειώσεις.

  • Την τήρηση της αρχής της προοδευτικότητας των συντελεστών της φορολογίας σε όλα τα εισοδήματα, περιλαμβανομένων και όσων προέρχονται από μισθώματα ακινήτων.

  • Την υπεύθυνη τοποθέτηση όλων των κομμάτων για τη συζητούμενη διατλαντική συμφωνία της TTIP, μια συμφωνία που ενισχύει τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, ανοίγει το δρόμο στα μεταλλαγμένα προϊόντα, καταστρέφει τις οικονομίες των μικρότερων χωρών και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον, τη δημοκρατία, τις εργασιακές σχέσεις και την υγεία των πολιτών.

Ο Γιώργος Δημαράς στη χθεσινή ομιλία του μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η Αριστερά και η Οικολογία θα πρέπει να υπερασπιστούν τις αρχές τις κοινωνικής δικαιοσύνης. Κοινωνική Δικαιοσύνη σημαίνει ανακατανομή του πλούτου, στήριξη των φτωχών και των αδυνάτων, δωρεάν παιδεία και δωρεάν παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας. Κοινωνική Δικαιοσύνη σημαίνει ότι σε κάθε προτεινόμενο μέτρο και σε κάθε νόμο πρέπει να έχουμε στόχο την ανακατανομή του πλούτου και το κλείσιμο της ψαλίδας, με την εφαρμογή της αρχής της προοδευτικότητας των συντελεστών της φορολογίας»

Τέλος, επεσήμανε ότι: «Κάθε μέτρο θα πρέπει να στοχεύει, εκτός από την κοινωνική δικαιοσύνη και στη βιώσιμη οικονομία. Βιώσιμη οικονομία δεν είναι η οικονομία χωρίς σχέδιο βιωσιμότητας, δεν είναι η οικονομία της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, δεν είναι τα διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια, δεν είναι οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια που καταστρέφουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη λογική των οικονομιών μεγάλης κλίμακας και τον άκρατο ανταγωνισμό, δεν είναι ο υπερκαταναλωτισμός που συνυπάρχει με τη μεγάλη εξαθλίωση, δεν είναι η ανάπτυξη της οικονομίας με πολύ παρασιτισμό, δηλαδή όλα αυτά που ζήσαμε. Ο άμετρος νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός είναι ασύμβατος με τη βιώσιμη οικονομία η οποία προϋποθέτει την αποκέντρωση, την ισόρροπη ανάπτυξη και την προστασία των φυσικών πόρων».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση