Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ερώτηση Χρ. Μπουκώρου στη Βουλή για μικρομεσαίους επιχειρηματίες
Ερώτηση Χρ. Μπουκώρου στη Βουλή για μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Ερώτηση Χρ. Μπουκώρου στη Βουλή για μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. σχετικά με τον αργό οικονομικό θάνατο που βιώνουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Η ερώτηση του βουλευτή έχεις ως εξής:

«Με μεγάλη δυσκολία πραγματοποιούνται οι εισαγωγές προϊόντων και πρώτων υλών για χιλιάδες επιχειρηματίες, λόγω της επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Καθημερινά χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν απίστευτο κυκεώνα γραφειοκρατικών διαδικασιών, προκειμένου να εγκριθεί το αίτημά τους για έμβασμα στο εξωτερικό και την εισαγωγή εμπορευμάτων.

Σε αυτόν το φαύλο κύκλο γραφειοκρατίας έχουν οδηγηθεί χιλιάδες λιανικών επιχειρήσεων που καλούνται να επιβιώσουν κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, της παρούσας κατάστασης. Πολλοί από αυτούς ενώ «πάλεψαν» για να διατηρηθούν όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, με πολύ μεγάλη προσπάθεια, δυστυχώς βλέπουν τον αγώνα τους για οικονομική επιβίωση να αποβαίνει άκαρπος.

Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος είχε ήδη αρνητικό πρόσημο στο εξωτερικό και στις εισαγωγές προϊόντων και πρώτων υλών, καθώς οι ξένοι προμηθευτές ζητούν εχέγγυα και πίστωση ολόκληρου του αντιτίμου της προμήθειας, προκειμένου να αποστείλουν τις παραγγελίες. Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο με τους κεφαλαιακούς ελέγχους των τελευταίων μηνών. Πλέον οι περισσότεροι από τους επιχειρηματίες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια πολυδαίδαλη τραπεζική διαδικασία, καθώς παραγγελίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν και η εισαγωγή των αγαθών γίνεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Άμεσο επακόλουθο της παρούσας κατάστασης είναι η αύξηση της ανεργίας και ο περιορισμός του ανθρωπινού δυναμικού πολλών επιχειρήσεων, καθώς δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω έλλειψης ρευστότητας και περιορισμένης κίνησης του αγοραστικού κοινού.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1) Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση επίλυση του ζητήματος της ρευστότητας στην αγορά και τη διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη διαδικασία προμήθειας πρώτων υλών και προϊόντων.

2) Πώς θα ενισχυθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα που βάλλεται συνεχώς από μέτρα και πολιτικές που οδηγούν στη σταδιακή εξαφάνιση του μικρομεσαίου επιχειρηματία και στην αύξηση της ανεργίας» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση