Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Και στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είχε συζητηθεί το Plan B
Και στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είχε συζητηθεί το Plan B

Και στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είχε συζητηθεί το Plan B

Νέες αποκαλύψεις προστίθενται καθημερινά σε σχέση με το σχέδιο παράλληλων πληρωμών του ιάνη Βαρουφάκη και της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, προκαλώντας ερωτήματα για το τελικό μέγεθος επεξεργασίας του εν λόγω σχεδίου.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο πρώην του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης , ο οποίος έδωσε μια νέα διάσταση. «Το θέμα αυτό είχε έρθει και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως και στην Πολιτική ραμματεία», δήλωσε ο κ. (ΑΝΤ1) αποκαλύπτοντας ότι και η κομματική ηγεσία αλλά και οι του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της κυβέρνησης, είχαν γίνει κοινωνοί του εναλλακτικού σχεδίου.

Και ο πρώην υπουργός και επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης κατέστησε σαφές με δηλώσεις του (Ρ/Σ Παραπολιτικά) ότι το σχέδιο είχε συζητηθεί στους κόλπους της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Βεβαίως, ο ίδιος σχολίασε ότι «το παράλληλο σύστημα πληρωμών του Βαρουφάκη ήταν επιζήμιο για οικονομία και και οδηγούσε στην περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων».

Ανέφερε, επιπλέον, ότι «οι θέσεις Βαρουφάκη για το παράλληλο σύστημα πληρωμών ισοδυναμούσαν στην πράξη με παράλληλο νόμισμα και ήταν ατελέσφορες και άκρως επιζήμιες, δεν έδιναν απάντηση στο αγωνιώδες πρόβλημα της ρευστότητας στην οικονομία, ενώ στο μόνο που θα οδηγούσαν ήταν στο “κούρεμα” των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς και επιχειρήσεις και τελικά στην περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων».

Επανέλαβε, δε, την πάγια θέση του κόμματός του ότι το μόνο πραγματικό για τη χώρα είναι η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, «σχέδιο το οποίο αποτελεί τη μόνη θετική, ρεαλιστική και βιώσιμη λύση και διέξοδο στα διογκούμενα αδιέξοδα της χώρας», όπως προσέθεσε.

 

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση