Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Αισιοδοξία Ντάισελμπλουμ για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup
Αισιοδοξία Ντάισελμπλουμ για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup

Αισιοδοξία Ντάισελμπλουμ για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup

Αισιόδοξος για την επίτευξη ς για το ζήτημα εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν τάισελμπλουμ, όπως σχολίασε ο εκπρόσωπός του στο πρακτορείο Reuters, εν όψει της κρίσιμης ς της 15ης Ιουνίου.

«Ο κ. τάισελμπλουμ αναμένει μία στη βάση της β' ς» δήλωσε o εκπρόσωπός του.

Nωρίτερα, ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ – Βάλτερ Στάινμαγερ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία στις 15 Ιουνίου.

Ο επικεφαλής του ESΜ, Kλάους Ρέγκλινγκ, από την πλευρά του τόνισε τη σημασία να υπάρξη συμφωνία στο επερχόμενο Eurogroup, σχολιάζοντας οτι η Ελλάδα θα μπορούσε να εκδώσει ομόλογο το 2018, εάν διατηρηθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων. 

Στην επικείμενη αναμένεται να δώσει το «παρών» και η Κριστίν , σε μία ένδειξη άμβλυνσης των διαφορών μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης στο ζήτημα των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Παρά την αισιοδοξία των τελευταίων ωρών, βέβαια, αξιωματούχοι των Βρυξελλών εμφανίζονται επιφυλακτικοί, σημειώνοντας ότι «δεν έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος».

«Θα ήταν πολύ χρήσιμο τα κεντρικά ζητήματα να είχαν αποσαφηνιστεί περισσότερο σε τεχνικό επίπεδο» επεσήμαναν, ενδεικτικά. Σημειώνεται ότι χθες, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ προανήγγειλε την παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα, δίχως ωστόσο να συμμετάσχει στο χρηματοδοτικό σκέλος, έως ότου επιτευχθεί συμφωνία για τα νέα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

"Αλιεύοντας" την είδηση