Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αισιοδοξία Ντάισελμπλουμ για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup
Αισιοδοξία Ντάισελμπλουμ για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup

Αισιοδοξία Ντάισελμπλουμ για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως σχολίασε ο εκπρόσωπός του στο πρακτορείο Reuters, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της 15ης Ιουνίου.

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ αναμένει μία στη βάση της β’ αξιολόγησης» δήλωσε o εκπρόσωπός του.

Nωρίτερα, ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ – Βάλτερ Στάινμαγερ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει στις 15 Ιουνίου.

Ο επικεφαλής του ESΜ, Kλάους Ρέγκλινγκ, από την πλευρά του τόνισε τη σημασία να υπάρξη συμφωνία στο επερχόμενο Eurogroup, σχολιάζοντας οτι η Ελλάδα θα μπορούσε να εκδώσει ομόλογο το 2018, εάν διατηρηθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων. 

Στην επικείμενη συνεδρίαση αναμένεται να δώσει το «παρών» και η Κριστίν , σε μία ένδειξη άμβλυνσης των διαφορών μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης στο ζήτημα των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Παρά την αισιοδοξία των τελευταίων ωρών, βέβαια, αξιωματούχοι των Βρυξελλών εμφανίζονται επιφυλακτικοί, σημειώνοντας ότι «δεν έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος».

«Θα ήταν πολύ χρήσιμο τα κεντρικά ζητήματα να είχαν αποσαφηνιστεί περισσότερο σε τεχνικό επίπεδο» επεσήμαναν, ενδεικτικά. Σημειώνεται ότι χθες, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ προανήγγειλε την παραμονή του Ταμείου στο , δίχως ωστόσο να συμμετάσχει στο χρηματοδοτικό σκέλος, έως ότου επιτευχθεί συμφωνία για τα ελάφρυνσης του χρέους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκριση έργων για όλους τους δήμους με το 50% της χρηματοδότησης μέσα στο 2021 #έγκρισηέργων - https://t.co/ASumjpClQS -

  • Ασθενής σεισμική δόνηση βόρεια του Βόλου #Ασθενήςσεισμικήδόνηση - https://t.co/rpTq5HIRqx -

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

"Αλιεύοντας" την είδηση