Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Από τη… δικογραφία το απόρρητο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο Ρουβίκωνας
Από τη… δικογραφία το απόρρητο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο Ρουβίκωνας

Από τη… δικογραφία το απόρρητο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο Ρουβίκωνας

Απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στον απόηχο της επίθεσης μελών του Ρουβίκωνα στην Τουρκική Πρεσβεία, δημοσιοποιεί η οργάνωση, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που περιήλθε στην κατοχή της.

Μέσω της επιστολής η πρεσβεία επισημαίνει την ανάγκη επαγρύπνησης για την ασφάλεια της Πρεσβείας και των τουρκικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στην Ελλάδα.

Απαντώντας στο σχόλιο του τούρκου Πρέσβη Κεριμ Ουράς στην Αθήνα ότι οι κινήσεις του Ρουβίκωνα συνιστούν υποστήριξη στο πραξικόπημα που επιχειρήθηκε στην Τουρκία, η οργάνωση προχωρά σε νέες απειλές καθώς χαρακτηρίζει ως «φωλιά των Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ» την πρεσβεία και προσθέτει ότι «δεν χρειάζεται απλά μπογιές στο κτίριό σας “Κύριε Kerim”, να τιναχτεί στον αέρα χρειάζεται».

Μέρος της δικογραφίας!

Αξιωματούχος από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την πλευρά του ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο δεν αποτελεί προϊόν υποκλοπής, καθώς είναι ένα από τα έγγραφα που συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την αστυνομία σε βάρος μέλους του Ρουβίκωνα που κατηγορήθηκε για την επίθεση με μπογιές στο της Τουρκικής Πρεσβείας.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον δραστήρια μέλη της ομάδας που είχε συλληφθεί μία ημέρα μετά την επίθεση κατηγορούμενο ως ένα από τα δέκα άτομα που πήραν μέρος στην επίθεση. Η ταυτοποίηση είχε γίνει από ασφαλείας που είχαν καταγράψει τις κινήσεις τους στο σημείο της επίθεσης. Σύμφωνα μάλιστα με αρμόδια αστυνομική πηγή από την Ασφάλεια το (απόρρητο, κατά τα λοιπά) έγγραφο συμπεριελήφθη στη δικογραφία που υπεβλήθη από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να στηριχθεί η κατηγορία σε βάρος του συγκεκριμένου ατόμου.

 

Το κείμενο που ανήρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας έχει ως εξής:

Την Τρίτη, 26 Ιουλίου, το μεσημέρι, 15 σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν με μπογιές στο κτήριο της Τουρκικής Πρεσβείας. Την ώρα της παρέμβασης, τουλάχιστον 12 αστυνομικοί βρίσκονταν πέριξ του κτηρίου. Η ομάδα που πραγματοποίησε τη δράση, διέφυγε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η Τουρκική Πρεσβεία βρίσκεται στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή των Αθηνών, αφού σε μικρή απόσταση, βρίσκεται το και η Προεδρική κατοικία. Ειδικότερα, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, είχαν ληφθεί επιπλέον μέτρα ς. Μετά την παρέμβαση και από την στιγμή που δεν πραγματοποιήθηκε καμία σύλληψη(παρά μόνον προσαγωγές ασχέτων περαστικών), η Τουρκική Πρεσβεία ζήτησε επιτακτικά, λίγη ώρα μετά την παρέμβαση, μέσω κατεπείγοντος μηνύματος προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, τη δίωξη και τιμωρία των μελών μας.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο με ένδειξη «άκρως επείγον», αναφέρει:

Κάποια μέλη/συνεργοί της αυτοαποκαλούμενης «Αναρχικής Ομάδας Ρουβίκωνας», διεξήγαγαν μιαν επίθεση εναντίον της Πρεσβείας σήμερα (26 Ιουλίου). Μια ομάδα αποτελούμενη από 10 με15 ακτιβιστές μοίρασε προπαγανδιστικά φυλλάδια και εκτόξευσε μπουκάλια γεμάτα με μαύρη και κόκκινη μπογιά στο κτήριο και στα διπλωματικά αυτοκίνητα που ανήκουν στο προσωπικό μας. Αποστέλλουμε με την παρούσα επιστολή σχετικό φωτογραφικό υλικό. Όπως μπορείτε να διακρίνετε από το καταγεγραμμένο υλικό, η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για την αποτροπή της συγκεκριμένης επίθεσης καθώς και τη σύλληψη των δραστών {…}.

Η Πρεσβεία επίσης θέλει να μοιραστεί την ανησυχία της όσον αφορά στο γεγονός ότι, όπως είναι γνωστό, οι συγκεκριμένες ομάδες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεών τους, χρησιμοποιούν βόμβες μολότωφ και ότι ένα τέτοιο περιστατικό, θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια ανθρώπινων ζωών, ή ακόμα και σε πιο εκτεταμένες φθορές. Συνεπώς, η Πρεσβεία επιθυμεί να υπογραμμίσει ότι αναμένει από την αστυνομία να βρίσκεται σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών{…}.

Η Πρεσβεία λοιπόν ζητά από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να μεσολαβήσει στις Ελληνικές Αρχές, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να εμποδιστεί η επανάληψη τέτοιας επίθεσης στο και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τις Τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα και άλλους φορείς τουρκικών συμφερόντων, που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι λίγο μετά την παρέμβαση, στελέχη της Πρεσβείας, με αφορμή ένα σπασμένο παράθυρο του κτηρίου από μπουκάλι με χρώμα, έλεγαν ότι χρησιμοποιήθηκαν και άλλα μέσα (εννοώντας όπλα), αφού το τζάμι ήταν αλεξίσφαιρο και δεν γινόταν να σπάσει από ένα μπουκάλι! Έχοντας δημιουργηθεί ένα βαρύ κλίμα μεταξύ της Πρεσβείας και του Υπουργείου Προ.Πο,το Υπουργείο Εξωτερικών ζητά από το δεύτερο,με τη σειρά του,τη λήψη μέτρων ς και επαγρύπνησης για την ασφάλεια της Πρεσβείας, όπως φαίνεται στο σχετικό σκαναρισμένο αίτημα-μήνυμα που φαίνεται στο πάνω μέρος του παρόντος κειμένου, με τη χαρακτηριστική ένδειξη-διαβάθμιση «Απόρρητον, Αμεσης επίδοσης».

Κατόπιν τούτων, δρομολογήθηκαν από την ΕΛΑΣ, οι απαιτούμενες κινήσεις για να εμφανίσουν έστω και μια σύλληψη. Από το βίντεο των καμερών της Τουρκικής Πρεσβείας «αναγνωρίσθηκε»» από δυο αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, ο σύντροφος Γεώργιος Καλαϊτζίδης,από το σωματότυπο και τις κινήσεις του,επειδή τον είχαν δει παλαιότερα «δια ζώσης» στην Υπηρεσία τους (!).

Η συνέχεια γνωστή…Με μια εκτεταμένη επιχείρηση στο λεκανοπέδιο της Αττικής, η ΕΛΑΣ, όπως οι ίδιοι αναφέρουν , τρέχοντας να προλάβουν τον χρόνο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνέλαβαν το σύντροφο στο Μαρούσι, το απόγευμα της επόμενης μέρας. Το αστείο της υπόθεσης , είναι ότι από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στην παρέμβαση, δεν έγινε καμία των δραστών για αυτό επιστρατεύτηκαν πάλι άτομα της Κρατικής Ασφάλειας. Φυσικά δεν μας κάνει εντύπωση, το γεγονός αυτό. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο ίδιος σύντροφος, είχε βρεθεί κατηγορούμενος σε ανακριτή μαζί με άλλα 2 μέλη μας, από ανώνυμο τηλεφώνημα στη ΓΑΔΑ που τον κατονόμαζε ως “αρχηγό της ομάδας”, η οποία πραγματοποίησε στα Εξάρχεια!

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, αρκεί ένα τηλεφώνημα και η της κινησιολογίας σε ένα βίντεο, για να βρίσκονται σύντροφοι κατηγορούμενοι και να φορτώνονται με δίκες. Ειδικά βέβαια όταν οι εγκληματίες υπάλληλοι του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας, τραβάνε το αυτάκι των εληνικών Αρχών. Στη δίκη που ξεκίνησε την Πέμπτη, έγινε αυτό που γίνεται σε όλες τις δίκες του Ρουβίκωνα. Εμείς να ζητάμε να δικαστούμε και για να υπερασπιστούμε πολιτικά την πράξη αλλά και για να αποδομήσουμε το κατηγορητήριο. Η έδρα από την άλλη να αρνείται κατηγορηματικά και να αναβάλλει την υπόθεση.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο σημείο αυτής της ιστορίας ήταν η αντιμετώπιση των ΜΜΕ. Αφού κουβαλήθηκαν με τις κάμερες στην Ευελπίδων, ανέφεραν στα ρεπορτάζ τους τη σύλληψη του «αρχηγικού μέλους του Ρουβίκωνα». Ο σκοπός προφανής. Η κατασκευή της εικόνας μίας εγκληματικής οργάνωσης που φυσικά διαθέτει και τα απαραίτητα για τη δομή της «αρχηγικά μέλη».

Ο αγώνας των λαών της Τουρκίας είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους. Αντιμέτωποι με ενα διαχρονικά εγκληματικό και φασιστικό καθεστώς, οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές δίνουν τη ζωή τους καθημερινά, παλεύοντας για τις κοινές μας αξίες και ιδανικά. Με τις μικρές μας δυνάμεις θα στεκόμαστε συνεχώς δίπλα τους στον κοινό μας αγώνα.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ DHKP-

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ YPG

ΥΓ. Όσον αφορά στο σχόλιο μέσω twitter του Τούρκου Πρέσβη Kerim Uras, ότι ο Ρουβίκωνας «υποστηρίζει το αντιδημοκρατικό πραξικόπημα στην Τουρκία» είναι τόσο αστείο όσο και γραφικό. Στο αναρτημένο κείμενό μας αναλύονται ακριβώς οι λόγοι της παρέμβασής μας (https://athens.indymedia.org/post/1561581/). Δεν είναι όμως καθόλου γραφική αυτή η φωλιά των Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ στη Βασιλέως Γεωργίου. Δεν χρειάζεται απλά μπογιές στο κτήριό σας «Κύριε Kerim», να τιναχτεί στον αέρα χρειάζεται!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση