Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Βαρύτατες ποινές για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση «Noor 1»
Βαρύτατες ποινές για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση «Noor 1»

Βαρύτατες ποινές για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση «Noor 1»

Τις σε βάρος των εμπλεκομένων στην πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα με το «», τον Ιούνιο του 2014, ανακοίνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο ναυλομεσίτης από το Γιώργος Μπουρδούβαλης ή κάπτεν Τζορτζ καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας φυλάκισης συν εννέα χρόνια και καταβολή χρηματικής ποινής 600.000 ευρώ.

Ο 42χρονος που είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της διαμετακόμισης των δύο τόνων ηρωίνης καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας φυλάκισης συν οκτώ χρόνια και καλείται να καταβάλει χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ.

Η ποινή που επιβλήθηκε στους τρεις άνδρες τουρκικής καταγωγής που είχαν συλληφθεί σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου βρέθηκε σημαντικό μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών είναι αυτή της ισόβιας φυλάκισης συν οκτώ χρόνια και η καταβολή 200.000 ευρώ ως χρηματική ποινή.

Ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης, ο οποίος είχε αναλάβει τη μεταφορά με μέρους του φορτίου της ηρωίνης στην αποθήκη στο Κορωπί καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκιση και την καταβολή χρηματικής ποινής ύψους 80.000 ευρώ.

Ο Ιρανός «συνοδός» του φορτίου της ηρωίνης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 ετών και χρηματική ποινή 16.000 ευρώ.

Ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας Αιμίλιος Κοτσώνης, ο Βασίλης Κουρούβανης και ο Παναγιώτης Φάρος, που συνδέθηκαν κατά περίπτωση με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση του «», καταδικάστηκαν σε 10ετή και 8ετή φυλάκιση αντίστοιχα.

Τέλος, ο Σταύρος Λάγιος, βοηθός του Μάκη Γιανουσάκη καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση.

Ολοι οι καταδικασθέντες αναμένεται να ασκήσουν έφεση και το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν και ποιες θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας Σ.Β.Θ.Σ.Ε.-Π.Θ. #ΠανεπιστήμιοΘεσσαλίας - https://t.co/ICWq96ndIV -

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Η ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκη-Β. Σποράδες θα είναι επιδοτούμενη - https://t.co/Z5wHctIJxe… -

  • Χάνουν μάθημα δυο μαθητριες του ΕΕΕΕΚ Βόλου λόγω αδυναμίας μετακίνησης #ΕΕΕΕΚΒόλου - https://t.co/gY0e3o5yH6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση