Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Αντιπαράθεση με φόντο τους διευθυντές εκπαίδευσης
Αντιπαράθεση με φόντο τους διευθυντές εκπαίδευσης

Αντιπαράθεση με φόντο τους διευθυντές εκπαίδευσης

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς για μία ακόμα φορά, και σε αντίθεση με το παλιό κομματικό σύστημα, απέδειξε στην πράξη ότι σέβεται τους δημοκρατικούς κανόνες, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία», δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, ύστερα από την επιλογή των 116 διευθυντών εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να «εισπράξει» την οξύτατη αντίδραση του συντονιστή μορφωτικών υποθέσεων της Ν.Δ. Θ. Φορτσάκη.

«Οι καταγγελίες μας για “στημένη διαδικασία” αποδείχθηκαν απόλυτα βάσιμες. Οπως και στην επιλογή των περιφερειακών διευθυντών, το σημαντικότερο προσόν για την επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης αποτέλεσε, σε πολλές περιπτώσεις, το “πιστοποιητικό φρονημάτων”. Πολύτιμο εργαλείο αποδείχθηκε η συνέντευξη, με υπέρμετρη βαθμολόγηση των “δικών μας” που υστερούσαν στα αντικειμενικά κριτήρια. Είναι κατάντημα για το υπουργείο να αυτοσυγχαίρεται για τον αδιάβλητο και αντικειμενικό χαρακτήρα της διαδικασίας». Η συνέντευξη ίσχυε επί Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και καταργήθηκε με τον νόμο 4327/15 επί Τάσου Κουράκη. Οι επικριτές αναφέρουν ότι η συνέντευξη «επέστρεψε» από τον Ν. Φίλη, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, με το σύστημα Κουράκη, απέτυχε να εκλέξει «ημετέρους» διευθυντές σχολείων τον Ιούνιο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δέκα νέα θετικά κρούσματα κορωναϊού σε Βόλο και Λάρισα - https://t.co/6HOLysjbTS -

  • Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός στην Ευξεινούπολη - https://t.co/oWR27GwGCX -

  • Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του παραλιακού άξονα Θεσσαλίας Κεραμίδι-Ρακοπόταμος - https://t.co/bzQj3uOYpZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση