Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Σκλήρυνση, με πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων
Σκλήρυνση, με πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων

Σκλήρυνση, με πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες σχεδιάζοντας να αποκλείσουν για περισσότερες ώρες τους δρόμους στα σημεία των εθνικών οδών όπου έχουν στηθεί μπλόκα. Και εμμένουν στην απόσυρση του ασφαλιστικού προκειμένου να ξεκινήσουν διάλογο με την . Στον απόηχο των επεισοδίων στην ωστόσο, αρκετοί διαφοροποιούν τη στάση τους αντιδρώντας στην οργάνωση τόσο ακραίων εκδηλώσεων. Οσον αφορά τον αποκλεισμό του αεροδρομίου στην Αττική, γίνεται λόγος για συμβολικές κινήσεις μικρής διάρκειας.

«Τα μπλόκα είναι ο δικός μας τρόπος να κάνουμε απεργία. Εμείς δεν έχουμε άλλη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούμε, δεν μπορούμε να πούμε “δεν πάμε σήμερα στη δουλειά μας”. Καταδικάζουμε όμως κάθε ακραία κίνηση», εξηγεί στην «Κ» ο επικεφαλής του συντονιστικού Αττικής και πρόεδρος του Αμπελουργικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Κορωπίου. Οι αγρότες της περιοχής απέκλεισαν χθες για μία τον κόμβο Παιανίας – Μαρκοπούλου Βάρης προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ωστόσο, όπως τονίζει, «θα ενισχύσουμε το μπλόκο στο σημείο όπου τώρα βρίσκονται περίπου 200 γεωργικά μηχανήματα χωρίς να αποκόπτουμε το αεροδρόμιο. Πρέπει όμως να διαμαρτυρηθούμε. Εμείς οι αγρότες της Αττικής δεν εμφανιζόμαστε ποτέ. Αφού μας έβγαλαν και εμάς στον δρόμο, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλα είναι τα προβλήματα».

Σε διαφορετική γραμμή ο Χρήστος Γκόντιας, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων που αριθμεί 73 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, τονίζει ότι η μαζικότητα της κινητοποίησης και τα γεγονότα στην έδειξαν τη δύναμη των αγροτών και τη διάθεσή τους να αγωνιστούν για να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Ηταν εκείνος άλλωστε που έδωσε το στίγμα των κινητοποιήσεων στην έκθεση, δηλώνοντας ότι τα συγκεντρωμένα είναι που θα ανοίξουν την έκθεση. Απορεί με τους χαρακτηρισμούς του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου για προβοκάτορες και ακροδεξιά στοιχεία και τονίζει ότι οι αγρότες τις επόμενες ημέρες θα σκληρύνουν τη στάση τους. «Εμείς πάντως δεν έχουμε λάβει καμία πρόσκληση από την », τονίζει.

«Αλλο η διαμαρτυρία και άλλο οι ακραίες συμπεριφορές», τονίζει ο Χρήστος Σιδηρόπουλος, εκπρόσωπος των αγροτών Λάρισας. Σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του κινήματος, που ωστόσο είναι αποφασισμένο να σκληρύνει τη στάση του κλείνοντας για περισσότερες ώρες τους δρόμους στα σημεία όπου έχουν στηθεί μπλόκα. «Πάντως εμείς τις επόμενες δύο ημέρες θα επιτρέψουμε στους αγρότες να μπορέσουν να έρθουν στην Agrotica», τονίζει με νόημα. Αυτόνομα κινείται και ο αγροτοσυνδικαλιστής της ΠΑΣΥ Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της ας όσον αφορά την οργάνωση των από εδώ και στο εξής δράσεών του.

Χθες πάντως, αποχώρησαν οι αγρότες της ς από το νέο λιμάνι όπου είχαν μεταβεί με τα τους, επιστρέφοντας στον κόμβο Σταυροδρομίου. Στο Ρέθυμνο χθες οι αγρότες έριξαν γάλα μέσα στα γραφεία του , έκαψαν τις σημαίες και την ταμπέλα του κόμματος ενώ έριξαν και αυγά στα γραφεία.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση