Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Σε διεθνές συνέδριο για την Υγεία ο αντιπεριφερειάρχης Β. Αναγνωστόπουλος
Σε διεθνές συνέδριο για την Υγεία ο αντιπεριφερειάρχης Β. Αναγνωστόπουλος

Σε διεθνές συνέδριο για την Υγεία ο αντιπεριφερειάρχης Β. Αναγνωστόπουλος

Σε διεθνές συνέδριο στη με θέμα «Η στον 21ο αιώνα – Διάλογος για την μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα» συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προέδρου της ΕΝΠ.Ε Κώστα Αγοραστού και με εντολή να αποκομισθούν όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία στον πολύπαθο χώρο της Υγείας και τι μέλλει γενέσθαι (, ιδέες, κυβερνητική πολιτική κ.λπ.)

Αντικείμενο και σκοπός του συνεδρίου ήταν το ξεκίνημα ενός συλλογικού προγράμματος για την μεταρρύθμιση του Συστήματος Υγείας, για καθολική κάλυψη υγείας και με ιδιαίτερη έμφαση στις πιο ευάλωτες και σε κρίση ομάδες. Επιπλέον δόθηκε έμφαση στον έλεγχο και στην πρόληψη των μεταδοτικών ασθενειών δεδομένου του Μεταναστευτικού προβλήματος στη χώρα μας.

Το συνέδριο υποστηρίχθηκε δυναμικά από την Ευρωπαϊκή επιτροπή και τον Π.Ο.Υ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), ώστε να υπάρξει μια νέα μεσοπρόθεσμη εθνική στρατηγική για τις Ελληνικές Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για την ενίσχυση της ικανότητας Υπηρεσιών Υγείας, το « 2020 » και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης ( SDGs).

Έγινε συζήτηση κατ’ αντιπαράθεση και με συναινετική διάθεση για να οριοθετηθούν και να διαμορφωθούν κατευθυντήριες οδηγίες για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στη , σε αντιστοίχηση με το « Σχέδιο Στρατηγική και Δράση για τη » των προσφύγων και μεταναστών του Π.Ο.Υ. Ευρώπης και δέσμευση στη συνέχεια για την βελτίωση της Υγείας του ευρύτερου πληθυσμού και όχι μόνο μεταναστών και προσφύγων.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν εκτός των Ελλήνων (Ανδρέας Ξανθός-υπουργός Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος – γενικός Υπουργείου Υγείας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου – καθηγητής Υγιεινής-Επιδημιολογίας Π.Θ. και άλλοι ), ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Γιώργος Παμπορίδης, η περιφερειακή δ/ντρια Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Dr. Zsusanna Jakab , o Hofman Thomas Dieter, o Kluge Hans, o Ostlin Piroska και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος είχε σειρά κατ’ ιδίαν συναντήσεων και συζητήσεις για το θέμα του Συνεδρίου και επιπλέον προβλήματα της Θεσσαλίας με διακεκριμένους επιστήμονες όπως ο Θάνος Δημόπουλος – πρύτανης Αθηνών και καθηγητής Παθολογίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου – καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Π.Θ, Μάρω Καντζανού – καθηγήτρια Πανεπιστήμιου Αθηνών και μέλος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., Claudia Stein – υπεύθυνη Καινοτομίας και Έρευνας του Π.Ο.Υ. και με άλλους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία: “Εξοστρακισμός” και απομόνωση των λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών στην πόλη του Βόλου… - https://t.co/BoyX9XY3Eo -

"Αλιεύοντας" την είδηση