Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » «Ο κ. Κοντοζαμάνης ήλθε, είδε και απήλθε από το Νοσοκομείο του Βόλου»
«Ο κ. Κοντοζαμάνης ήλθε, είδε και απήλθε από το Νοσοκομείο του Βόλου»

«Ο κ. Κοντοζαμάνης ήλθε, είδε και απήλθε από το Νοσοκομείο του Βόλου»

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας στο

Σε πολλαπλές συζητήσεις επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή είχα επισημάνει στον υφυπουργό Υγείας την οριακή κατάσταση του Νοσοκομείου Βόλου, τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τις αυξημένες ανάγκες του, καθώς είναι το μοναδικό νοσοκομείο που εξυπηρετεί ολόκληρη τη Μαγνησία συμπεριλαμβανομένων των ορεινών και νησιωτικών περιοχών.

Όλους τους προηγούμενους μήνες που η Μαγνησία οδηγούνταν στο «κόκκινο» και το Αχιλλοπούλειο μετατρεπόταν σταδιακά σε νοσοκομείο μιας νοσηλείας για περιστατικά Covid, ο κ. Κοντοζαμάνης δεν έβλεπε τα προβλήματα και διαβεβαίωνε ότι το Υπουργείο Υγείας ενισχύει και προετοιμάζει το Νοσοκομείο, αναμασώντας διαρκώς έναν γενικό σχεδιασμό που δεν είδαμε ποτέ να εφαρμόζεται. Εκτός βέβαια κι αν ο σχεδιασμός ήταν να γεμίσει το μοναδικό νομαρχιακό νοσοκομείο με ασθενείς Covid και να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα με τη λοιπή νοσηρότητα.

Η σημερινή επίσκεψη στο Νοσοκομείο του Βόλου δεν αποτέλεσε φυσικά εξαίρεση στη συνήθη στάση του κ. Κοντοζαμάνη που περιορίζεται σε απλές διαπιστώσεις και παράθεση αριθμών που δεν έχουν πραγματικό αντίκρισμα.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναγνώρισε ότι η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής είναι ιδιαίτερα επιβεβαρυμένη, μην αναλαμβάνοντας όμως την πολιτική ευθύνη για την τραγική καθυστέρηση στη στελέχωση στις κρίσιμες ειδικότητες και στα τμήματα πρώτης γραμμής.

Το σύστημα υγείας είναι οι άνθρωποί του, είπε χαρακτηριστικά, και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας για να προστατευθούν οι υγειονομικοί, τη στιγμή που μέχρι σήμερα οι βάρδιες και οι εφημερίες βγαίνουν χάρη στο φιλότιμο και τη σωματική και ψυχολογική εξόντωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου και ενώ δεν έχει αναλάβει υπηρεσία ούτε ένας γιατρός στις κρίσιμες ειδικότητες.

Υπερβάλλουν εαυτόν οι υγειονομικοί του Αχιλλοπουλείου, αλλά στην πρόσφατη απόφασή του το Υπουργείο Υγείας κατένειμε μόλις 2 ειδικευμένους γιατρούς στο Νοσοκομείο Βόλου, όταν το Νοσοκομείο Χαλκίδας πήρε 12 και το Νοσοκομείο Λαμίας 11, που όπως ανέφερε ο Υφυπουργός «είχαν μεγαλύτερη ανάγκη».

Περί ανέμων και υδάτων και για τους εθελοντές ιδιώτες γιατρούς της Μαγνησίας που αναμένουν ακόμα στο ακουστικό τους για να ενταχθούν στο δυναμικό του Νοσοκομείου και να συμβάλλουν στη μάχη κατά της πανδημίας. «Υπάρχει το πλαίσιο για την εθελοντική προσφορά, απλώς χρειάζονται συγκεκριμένες ειδικότητες» δήλωσε ο Υφυπουργός πετώντας την μπάλα στην εξέδρα και μη δίνοντας σαφή απάντηση για το πότε τελικά οι 18 εθελοντές γιατροί θα ενισχύσουν το Νοσοκομείο.

Ήλθε, είδε και απήλθε από το Νοσοκομείο του Βόλου ο κ. Κοντοζαμάνης, όπως άλλωστε κάνει για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις υγειονομικές ανάγκες της Μαγνησίας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

"Αλιεύοντας" την είδηση