Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Ενισχύεται το ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία
Ενισχύεται το ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία

Ενισχύεται το ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία

Με 13 συνολικά ασθενοφόρα ενισχύεται το στη Θεσσαλία, όπως γνωστοποίησε στον διευθυντή του Θεσσαλίας Κώστα Σταμνά και τον πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων Παναγιώτη Δαρειώτη με τους οπαίους συναντήθηκε σήμερα στον Βόλο, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα .

Η κα είπε πως  προγραμματίζονται από κοινού συνέργειες με υγειονομικό αποτύπωμα, μετά την χρηματοδότηση 1.000.000 ευρώ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων .

Σημειώνεται ότι τα νέα ασθενοφόρα, θα αγοραστούν, με χρηματοδότηση από το 2014 – 2020 και έτσι εξοπλίζεται το επόμενο διάστημα το για να καλυφθούν οι ανάγκες του στη Θεσσαλία.

Ο Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβαση του έργου .Η εν λόγω σύμβαση αφορά στην προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων τύπου «B» για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στη Θεσσαλία.

Πρόκειται για «VAN’» κλειστού τύπου που πληρούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών προτύπων CEN EN 1789 για ασθενοφόρα τύπου «Β».

Το ασθενοφόρο τύπου «Β» έχει την δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και διακομιδής του πάσχοντος και δυνητικά (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφορά και υποστήριξη δύο ασθενών.

Διασφαλίζονται επιπροσθέτως οι μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις που καθιστούν τα ευέλικτα στην κίνηση σε .

Τέλος, διαθέτουν επαρκή ισχύ κινητήρα για να ανταποκρίνονται στις λειτουργικές τους ανάγκες.

Ο τους αποτελείται ενδεικτικά από: Φορείο ασθενούς, Ειδική ηλεκτρική βάση φορείου, Εφεδρικό (σπαστό) φορείο ασθενούς, Φορείο πολυτραυματία (scoop), Κάθισμα μεταφοράς ασθενούς, Στρώμα κενού, Σανίδα ακινητοποίησης πολυτραυματία, Παροχές Οξυγόνου, Φορητή παροχή Οξυγόνου, Συσκευή Τεχνητού Αερισμού (AMBU) με τα παρελκόμενά της, Φορητή Ηλεκτρική Αναρρόφηση, Πιεσόμετρο χειροκίνητο, Παλμικό Οξύμετρο, Στηθοσκόπιο, Διαγνωστικός φωτισμός, Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (AED), Ειδική Βαλίτσα Πρώτων Βοηθειών, κ.λπ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • H Λυρική στη Σκιάθο #ΕθνικήΛυρικήΣκηνή - https://t.co/fVAcKKVzkY -

  • Πρώτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο #Σκιάθος - https://t.co/RK4armRw8J -

  • άμεση τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε σχολεία και αθλητικούς χώρους - https://t.co/xYKqVA3vK8… -

"Αλιεύοντας" την είδηση