Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Να εισακουστούν τα αιτήματα του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας
Να εισακουστούν τα αιτήματα του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας

Να εισακουστούν τα αιτήματα του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας

ια στελέχωση με ιατρικό προσωπικό του Γ.Ν.Βόλου

Αναφορά προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής ΠΣ Κατερίνα Παπανάτσιου βάσει επιστολής του Συλλόγου Νεφροπαθών σχετικά με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο και σε όλα τα δημόσια Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Ο Μαγνησίας στην επιστολή του αναφέρει ότι από τα 270 μέλη, 90 κάνουν αιμοκάθαρση στη Μ.Τ. Νεφρού , οι 130 κάνουν αιμοκαθάρσεις σε ιδιωτικές κλινικές, 50 είναι μεταμοσχευμένοι, 20 κάνουν πλύσεις περιτοναϊκής κάθαρσης. Σημειώνουν δε ότι οι που κάνουν αιμοκάθαρση σε ιδιωτικές κλινικές όταν προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα πηγαίνουν στο δημόσιο νοσοκομείο.

Η βουλευτής επισημαίνει πως υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Βόλου εδώ και πάρα πολύ καιρό. Σήμερα η Μονάδα στελεχώνεται από τον διευθυντή-συντονιστή και δύο επιμελητές ιατρούς, ενώ κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιηθούν προσλήψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Η κα Παπανάτσιου ζητά με την αναφορά της στον υπουργό Υγείας να εξεταστούν και να εισακουστούν τα αιτήματα του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας, μεταξύ των οποίων είναι: α) η άμεση πρόσληψη μόνιμων Ιατρών, όλων των ειδικοτήτων, για όλες τις κλινικές του Γενικού και β) πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΜ για να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στην δωρεά οργάνων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση