Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Να εισακουστούν τα αιτήματα του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας
Να εισακουστούν τα αιτήματα του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας

Να εισακουστούν τα αιτήματα του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας

Για στελέχωση με ιατρικό προσωπικό του Γ.Ν.Βόλου

Αναφορά προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνα βάσει ς του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας σχετικά με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο και σε όλα τα δημόσια Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς ς.

Ο Μαγνησίας στην επιστολή του αναφέρει ότι από τα 270 μέλη, 90 κάνουν αιμοκάθαρση στη Μ.Τ. Νεφρού Νοσοκομείου Βόλου, οι 130 ασθενείς κάνουν αιμοκαθάρσεις σε ιδιωτικές , 50 είναι μεταμοσχευμένοι, 20 κάνουν πλύσεις περιτοναϊκής κάθαρσης. Σημειώνουν δε ότι οι ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση σε ιδιωτικές όταν προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα πηγαίνουν στο δημόσιο νοσοκομείο.

Η βουλευτής επισημαίνει πως υπάρχουν σημαντικές στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Βόλου εδώ και πάρα πολύ καιρό. Σήμερα η Μονάδα στελεχώνεται από τον διευθυντή-συντονιστή και δύο επιμελητές ιατρούς, ενώ κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιηθούν προσλήψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Η κα ζητά με την αναφορά της στον υπουργό Υγείας να εξεταστούν και να εισακουστούν τα αιτήματα του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας, μεταξύ των οποίων είναι: α) η άμεση πρόσληψη μόνιμων Ιατρών, όλων των ειδικοτήτων, για όλες τις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και β) πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΜ για να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στην δωρεά οργάνων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση