Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Αλ.  Μεϊκόπουλος: «Εικόνα εγκατάλειψης στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου εν μέσω κορωναϊού»
Αλ.  Μεϊκόπουλος: «Εικόνα εγκατάλειψης στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου εν μέσω κορωναϊού»

Αλ.  Μεϊκόπουλος: «Εικόνα εγκατάλειψης στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου εν μέσω κορωναϊού»

Μόνο τρεις γιτροί γι χιλιάδες παιδιά

Την πλήρη υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου υ Βόλου, όπου αυτή τη στιγμή εν μέσω της πανδημίας του κορωναϊού υπηρετούν μόνο τρεις γιατροί για τα χιλιάδες παιδιά της Μαγνησίας, ανέδειξε με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος .

Όπως επεσήμανε ο , η του Αχιλλοπούλειου υ Βόλου αποτελεί μία από τις πιο νευραλγικές δομές του, καθώς δέχεται κατά μέσο όρο 10.000 παιδιά το χρόνο. Εντούτοις,  εδώ και καιρό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, καθώς στην Κλινική υπηρετούν κανονικά μόνο τέσσερις συνολικά ιατροί, εκ των οποίων ο ένας είναι επικουρικός.

Ωστόσο, σύμφωνα και με όσα καταγράφει ο τοπικός τύπος, τις τελευταίες ημέρες η υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής έχει γίνει ακόμα εντονότερη, καθώς η διευθύντρια της κλινικής απουσιάζει για λόγους ασθενείας και έτσι η κλινική λειτουργεί μόνο με τρεις ιατρούς.

«Όπως είναι φανερό, εν μέσω κορωναϊού και για ένα πληθυσμό 200.000 κατοίκων, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου, όσο και στην ορθή υγειονομική κάλυψη των παιδιών της Μαγνησίας», τόνισε ο Αλέξανδρος , ζητώντας να στελεχωθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση η του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό που θα της επιτρέψει να λειτουργεί ομαλά και να καλύπτει αποτελεσματικά τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες των παιδιών της Μαγνησίας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση