Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Αλ.  Μεϊκόπουλος: «Εικόνα εγκατάλειψης στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου εν μέσω κορωναϊού»
Αλ.  Μεϊκόπουλος: «Εικόνα εγκατάλειψης στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου εν μέσω κορωναϊού»

Αλ.  Μεϊκόπουλος: «Εικόνα εγκατάλειψης στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου εν μέσω κορωναϊού»

Μόνο τρεις γιατροί για χιλιάδες παιδιά

Την πλήρη υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου , όπου αυτή τη στιγμή εν μέσω της πανδημίας του κορωναϊού υπηρετούν μόνο τρεις γιατροί για τα χιλιάδες παιδιά της , ανέδειξε με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του -Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος .

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, η Παιδιατρική του Αχιλλοπούλειου αποτελεί μία από τις πιο νευραλγικές δομές του, καθώς δέχεται κατά μέσο όρο 10.000 παιδιά το χρόνο. Εντούτοις,  εδώ και καιρό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, καθώς στην υπηρετούν κανονικά μόνο τέσσερις συνολικά ιατροί, εκ των οποίων ο ένας είναι επικουρικός.

Ωστόσο, σύμφωνα και με όσα καταγράφει ο τοπικός τύπος, τις τελευταίες ημέρες η υποστελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής έχει γίνει ακόμα εντονότερη, καθώς η διευθύντρια της κλινικής απουσιάζει για λόγους ασθενείας και έτσι η κλινική λειτουργεί μόνο με τρεις ιατρούς.

«Όπως είναι φανερό, εν μέσω κορωναϊού και για ένα πληθυσμό 200.000 κατοίκων, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου, όσο και στην ορθή υγειονομική κάλυψη των παιδιών της », τόνισε ο Αλέξανδρος , ζητώντας να στελεχωθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση η Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου με το απαραίτητο που θα της επιτρέψει να λειτουργεί ομαλά και να καλύπτει αποτελεσματικά τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες των παιδιών της .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κύμα αποδοκιμασίας κατά του σχεδίου των «12» - https://t.co/PxM6bgqrXi -

  • Προς συμφωνία με την Εκκλησία για το Πάσχα – «Θολώνει» η έξοδος - https://t.co/HT3avW5de8 -

  • Υποβολή αιτήσεων στήριξης προς Ένταξη στο υπομέτρο 6.1 « Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» - https://t.co/cDDkfvaqIo -

"Αλιεύοντας" την είδηση