Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Χρ. Τριαντόπουλος: Με ΣΔΙΤ το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου
Χρ. Τριαντόπουλος: Με ΣΔΙΤ το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ΣΔΙΤ το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η ανάθεσης της υλοποίησης, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στη ενική ραμματεία Υποδομών, μεταξύ άλλων, του υ ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.

«Πρόκειται για ένα βήμα προς τα εμπρός για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου της πόλης μας. Η σχετική που δημοσιεύτηκε εντάσσεται στον ευρύτερο προγραμματισμό των εμπλεκόμενων Υπουργείων για την ανέγερση, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, νέων δικαστικών μεγάρων στη χώρα.

Η επιλογή της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα είναι η πλέον ενδεδειγμένη, καθώς θα οδηγήσει στην ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου.

Πρόκειται για μία εξέλιξη επί της οποίας συνεργαζόμαστε, όλη την τελευταία περίοδο με τους συναδέλφους, από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετά βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε το εν λόγω εγχείρημα να αρχίζει να ωριμάζει. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχιστεί η συνεργασία τόσο με τα αρμόδια Υπουργεία, όσο και με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, αλλά και , για να προχωρήσει η ωρίμανση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, αλλά και περαιτέρω διαστάσεις αυτού.

Μια από αυτές, φυσικά, είναι και η αξιοποίηση του σημερινού Δικαστικού Μεγάρου, το οποίο και έχει αρκετές προοπτικές.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, με γενικό στόχο να δημιουργηθούν στην πόλη του Βόλου που θα ανταποκρίνονται στα σύγχρονα της εποχής μας, θα ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες τόσο των εργαζομένων και λειτουργών, όσο και των πολιτών και, φυσικά, θα έχουν ένα ευρύτερο θετικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα στην περιοχή της Μαγνησίας», δηλώνει σχετικά ο γενικός Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,  .

Στην απόφαση αναφέρεται, επίσης, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων και η ΚΤΥΠ ΑΕ θα συμμετέχουν στις σχετικές διαδικασίες, παρέχοντας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στη Διεύθυνση Κτηριακών Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση