Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΑΙΔΕΙΑ / ΥΓΕΙΑ / Απαραίτητα τα εμβόλια για μικρούς και μεγάλους
Απαραίτητα τα εμβόλια για μικρούς και μεγάλους

Απαραίτητα τα εμβόλια για μικρούς και μεγάλους

Τονίστηκε σε ενημερωτική εκδήλωση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Έντονο το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκόμενων, γονέων και εκπαιδευτικών, αναφορικά με τις γνώσεις που πρέπει να έχουν όλοι γύρω από το θέμα των εμβολίων αλλά και τους κινδύνους που υπάρχουν για και ενήλικες από τον μη εμβολιασμό, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα (Τετάρτη 25 Οκτωβρίου) η σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, τη (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων) τη (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων) και με τη συνδρομή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης αλλά και της συζήτησης που ακολούθησε, βρέθηκαν οι λοιμώξεις, καθώς και ο εμβολιασμός σε ενήλικες και .

Εξηγώντας τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν στη διοργάνωση της ενημερωτικής εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ηλίας Κουτσερής, ανέφερε ότι «υπήρξε μια έντονη ανησυχία το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για ύπαρξη περιστατικών «ξεχασμένων» λοιμώξεων, με παράλληλο γεγονός της μη γνώσης ή ακόμη και της αδιαφορίας ή αντίδρασης για κάποιους λόγους ορισμένων γονέων, αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, αλλά και των ιδίων. Η επιστημονική προσέγγιση του θέματος, κρίθηκε ως επιβεβλημένη».

Ο Ευθύμιος , ειδικός παθολόγος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «οι γιατροί είχαν προβλέψει και αντιδρούσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα για το επικίνδυνο αντιεμβολιαστικό κίνημα, αλλά δυστυχώς άνθρωποι άκουσαν τις απόψεις του κινήματος αυτού και δεν εμβολίασαν τα παιδιά τους ή κάποιοι δεν το έκαναν από αμέλεια ή από λανθασμένη άποψη περί ύπαρξης κόστους».

Όπως είπε, «τα εμβόλια για την ιλαρά και όλα τα λοιμώδη νοσήματα, όπως και τα περισσότερα εμβόλια που προβλέπονται για τα παιδιά και για τους μεγάλους είναι δωρεάν, διότι είναι μέσα στο πρόγραμμα του εθνικού εμβολιασμού».

Το βασικό κομμάτι της ομιλίας, ανέπτυξε η και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Άννα Νταγουλούδη-Παπάζογλου, η οποία τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι «τα εμβόλια αποτελούν τους πιο οικονομικούς και ασφαλείς τρόπους προστασίας και ο πολυτιμότερος σύμμαχος.

Η κα Νταγουλούδη, μέσα από την επεξήγηση και τις αναφορές στο παρελθόν, κατέστησε σαφές ότι τα οφέλη από τον γενικότερο εμβολιασμό, είναι πολλαπλά, τόσο για τους ίδιους τους εμβολιαζόμενους όσο και τον υπόλοιπο πληθυσμό, καθώς προκαλούνται λιγότεροι θάνατοι, όπως και αναπηρίες, μείωση ανάγκης για ακριβές θεραπείες κ.λπ.

Τόνισε ότι πλέον τα παιδιά εμβολιάζονται για 17 νοσήματα, διαβεβαίωσε, ότι μπορούν πλέον να γίνονται αρκετά εμβόλια ταυτόχρονα, η διάρκεια προστασίας εξαρτάται από το εμβόλιο, ενώ το ποσοστό επιτυχίας, δε μπορεί να φθάσει στον απόλυτο βαθμό (100%), αλλά στην καλύτερη περίπτωση στο 99%, ξεκινώντας από το 85% περίπου.

Ακολούθησαν ερωτήματα και ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων, ενώ η του Δ.Σ. Λιάνα Πασχούδη και η έφορος Πέπη Οικονόμου, φρόντισαν παράλληλα να ζητήσουν από όσους επιθυμούσαν, να καταγράψουν άλλα τυχόν ερωτήματα ώστε να απαντηθούν από τους δύο επιστήμονες σε επόμενο χρόνο, για να υπάρξει και περαιτέρω ενημέρωση επί συγκεκριμένων ζητημάτων.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν πλήθος γονέων, εκπαιδευτικών αλλά και σπουδαστών του Σ.Δ.Ε., ο προϊστάμενος της Δ.Δ.Ε. Σωκράτης Σαβελίδης, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Σοφία Κανταράκη, ο υπεύθυνος των πολιτιστικών δράσεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Αντωνίου, ο διευθυντής του Σ.Δ.Ε. Λίνος Βίγκλας κ.ά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση