Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Στον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα και στη συντήρηση των αναχωμάτων του προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα και στη συντήρηση των αναχωμάτων του προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Θωρακίζουμε οικισμούς και από πλημμυρικά φαινόμενα και προστατεύουμε το περιβάλλον»

 

Στον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα και στη συντήρηση των αναχωμάτων του προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του έργου με τίτλο « κοίτης & αποκατάσταση των αναχωμάτων Ενιπέα ποταμού», προϋπολογισμού 248.000,00 €, (με ΦΠΑ). Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων με αυτό να χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως επεσήμανε ο Κ. Αγοραστός: «Με το αυτά επιτυγχάνουμε δυο στόχους. Αφενός την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών και καλλιεργειών και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ταλαιπωρούν τις περιοχές αυτές. Παράλληλα, προστατεύουμε το περιβάλλον και δίνουμε λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα έτσι ώστε να μην επαναληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος. Δώσαμε εντολή στις Υπηρεσίες μας να μην καθυστερήσουν καθόλου και να εκμεταλλευτούν το διάστημα των καλών καιρικών συνθηκών ενόψει χειμώνα ώστε να πετύχουμε τη μέγιστη υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου του έργου».

Με το έργο καθαρίζεται η κοίτη του ποταμού Ενιπέα ενώ αποκαθίστανται τα αναχώματα του στις περιοχές των οικισμών της Υπέρειας, του Πυργακίου και του Ευυδρίου. Η αποκατάσταση αφορά τις παρακάτω θέσεις:

-Στην Υπέρεια κατάντη της γέφυρας του Ενιπέα και ανάντη του θυροφράγματος, στο αριστερό ανάχωμα σε μήκος 1300μ. περίπου και στο δεξί ανάχωμα σε μεμονωμένες θέσεις συνολικού μήκους 150μ. περίπου.

-Στο Πυργάκι στο αριστερό ανάχωμα, ανάντη του θυροφράγματος, σε μία θέση μήκους 30μ. περίπου.

-Στο Ευύδριο στο αριστερό ανάχωμα, ανάντη του θυροφράγματος, σε μήκος 300μ. περίπου και στο δεξί ανάχωμα σε μήκος 50μ. περίπου, ενώ κατάντη του θυροφράγματος στο δεξί ανάχωμα, σε μεμονωμένες θέσεις συνολικού μήκους 200μ. περίπου.

Ο της βαθείας κοίτης του ποταμού Ενιπέα, η ενίσχυση των αναχωμάτων του ή η αποκατάσταση της ευρείας κοίτης, πλησίον των θυροφραγμάτων από τη διάβρωση, θα γίνει με λιθορριπή, ενώ προβλέπεται επίσης η επισκευή του θυροφράγματος στο Μικρό Ευύδριο, με την αντικατάσταση μηχανικών μερών.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη παρόντες ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Κώστας Μέγας και ο ανάδοχος του έργο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση