Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Στην Επετειακή Β’ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος Κυνουρίας ο Δήμος Νοτίου Πηλίου
Στην Επετειακή Β’ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος Κυνουρίας ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Στην Επετειακή Β’ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος Κυνουρίας ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού με θέμα «Η Β΄ Εθνοσυνέλευση, τα γεγονότα, οι πρωταγωνιστές, οι αποφάσεις, ο αντίκτυπος της», που διοργάνωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας, συμμετείχαν, εκπροσωπώντας τον ,  η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρίνα Συρίη και ο Αντιδήμαρχος Δημ. Ραμματάς.

Στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού, που ολοκληρώθηκε  με το για θέματα ιστορίας και πολιτισμού, συμμετείχαν o Πρωθ Κυρ. Μητσοτάκης, εκ μέρους του Προέδρου της ς ο Αρκαδίας Οδ. Κωνσταντινόπουλος, καθηγητές και ερευνητές, νομικοί και ιστορικοί.

Την Πέμπτη 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συμβολική Συνεδρίαση των Δημάρχων από τις περιοχές που είχαν στείλει παραστάτες, μεταξύ αυτών και του Πηλίου, για την Β'  Εθνοσυνέλευση (29 Μαρτίου – 18 Απριλίου 1823).

Επίσης στον Ιερό χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση Δοξολογία και  ακολούθησε  η εκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Σύμβουλο του Πρωθυπουργού  Βασίλειο Κοντοζαμάνη.

Ακόμη έγινε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ική, στρατιωτική, συλλόγων παρέλαση στην κεντρική πλατεία του Άστρους.

Οι εκ ολοκληρώθηκαν με το πρόγραμμα του .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση