Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Στην Επετειακή Β’ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος Κυνουρίας ο Δήμος Νοτίου Πηλίου
Στην Επετειακή Β’ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος Κυνουρίας ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Στην Επετειακή Β’ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος Κυνουρίας ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Στο 1ο Επιστημονικό Ιστορίας και Πολιτισμού με θέμα «Η Β΄ Εθνοσυνέλευση, τα γεγονότα, οι πρωταγωνιστές, οι αποφάσεις, ο αντίκτυπος της», που διοργάνωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας, συμμετείχαν, εκπροσωπώντας τον Δήμο Νοτίου Πηλίου,  η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρίνα Συρίη και ο Αντιδήμαρχος Δημ. Ραμματάς.

Στο 1ο Επιστημονικό Ιστορίας και Πολιτισμού, που ολοκληρώθηκε  με το για θέματα ιστορίας και πολιτισμού, συμμετείχαν o Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής ο βουλευτής Αρκαδίας Οδ. Κωνσταντινόπουλος, πανεπιστημιακοί και ερευνητές, νομικοί και ιστορικοί.

Την Πέμπτη 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συμβολική Συνεδρίαση των Δημάρχων από τις περιοχές που είχαν στείλει παραστάτες, μεταξύ αυτών και του Πηλίου, για την Β’  Εθνοσυνέλευση (29 Μαρτίου – 18 Απριλίου 1823).

Επίσης στον Ιερό χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση Δοξολογία και  ακολούθησε  η εκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Σύμβουλο του Πρωθυπουργού  Βασίλειο Κοντοζαμάνη.

Ακόμη έγινε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η μαθητική, στρατιωτική, συλλόγων παρέλαση στην κεντρική του Άστρους.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση