Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Λειτουργικά τα αντιπλημμυρικά έργα σε Ξηριά-Κραυσίνδωνα
Λειτουργικά τα   αντιπλημμυρικά έργα σε Ξηριά-Κραυσίνδωνα

Λειτουργικά τα αντιπλημμυρικά έργα σε Ξηριά-Κραυσίνδωνα

Με την πρόσφατη που έπληξε την πόλη του Βόλου, διαπιστώθηκε η λειτουργικότητα και η ωφέλεια των αλημμυρικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας ς και Σποράδων για την του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Αποτέλεσμα αυτών των έργων, η και η θωράκιση των παρόχθιων περιοχών, όπως αυτών στην συμβολή του χειμάρρου Ξηριά, όπου σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων, η στάθμη του νερού ανέβαινε επικίνδυνα με αποτέλεσμα να απειλούνται με πλημμύρες. Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα η περιοχή της εάπολης είχε πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες και οι πολίτες να υποστούν τεράστιες ζημιές.

Επίσης, στο σημείο του χειμάρρου Κραυσίνδωνα που βρίσκεται στη θέση της σιδηροδρομικής ς, έγινε ουσιαστική παρέμβαση από την Περιφερειακή Ενότητα.

Έτσι, ενώ στο παρελθόν η στάθμη έφθανε μέχρι τις γραμμές της σιδηροδρομικής ς, προκαλώντας ανησυχία και της σιδηροδρομικής σύνδεσης Βόλου – Λάρισας, σήμερα με τα έργα που εκτελέστηκαν αντιμετωπίσθηκε με επιτυχία ο κίνδυνος υπερχείλισης του χειμάρρου.

Η Περιφερειακή Ενότητα ς και Σποράδων με την αμέριστη συμπαράσταση και σημαντική βοήθεια του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, έχει σαν πρωταρχικό της στόχο την ασφάλεια των πολιτών, εκτελώντας έργα ουσίας και όχι έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση