Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Λειτουργικά τα αντιπλημμυρικά έργα σε Ξηριά-Κραυσίνδωνα
Λειτουργικά τα   αντιπλημμυρικά έργα σε Ξηριά-Κραυσίνδωνα

Λειτουργικά τα αντιπλημμυρικά έργα σε Ξηριά-Κραυσίνδωνα

Με την πρόσφατη καταιγίδα που έπληξε την πόλη του Βόλου, διαπιστώθηκε η λειτουργικότητα και η ωφέλεια των αντιπλημμυρικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας και Σποράδων για την του πολεοδομικού συγκροτήματος.

αυτών των έργων, η και η θωράκιση των παρόχθιων περιοχών, όπως αυτών στην συμβολή του χειμάρρου Ξηριά, όπου σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων, η στάθμη του νερού ανέβαινε επικίνδυνα με να απειλούνται με . Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα η περιοχή της Νεάπολης είχε πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες και οι να υποστούν τεράστιες ζημιές.

Επίσης, στο σημείο του χειμάρρου Κραυσίνδωνα που βρίσκεται στη θέση της σιδηροδρομικής γέφυρας, έγινε ουσιαστική παρέμβαση από την Περιφερειακή Ενότητα.

Έτσι, ενώ στο παρελθόν η στάθμη έφθανε μέχρι τις γραμμές της σιδηροδρομικής γέφυρας, προκαλώντας ανησυχία και διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Βόλου – Λάρισας, σήμερα με τα έργα που εκτελέστηκαν αντιμετωπίσθηκε με επιτυχία ο κίνδυνος υπερχείλισης του χειμάρρου.

Η και Σποράδων με την αμέριστη συμπαράσταση και σημαντική του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, έχει σαν πρωταρχικό της στόχο την των πολιτών, εκτελώντας έργα ουσίας και όχι έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ρέματα στον Αλμυρό καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ρέματα - https://t.co/vNJfWZMib1 -

  • Μειωμένη ροή πόσιμου νερού στις βρύσες από τη #ΔΕΥΑΜΒ   #ΔΕΥΑΜΒ - https://t.co/YrEEa508l4 -

  • Στο Βελεστίνο τα 5 από τα 7 θετικά rapid test #RapidTests - https://t.co/Y1NesPrcis -

"Αλιεύοντας" την είδηση