Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Λειτουργικά τα αντιπλημμυρικά έργα σε Ξηριά-Κραυσίνδωνα
Λειτουργικά τα   αντιπλημμυρικά έργα σε Ξηριά-Κραυσίνδωνα

Λειτουργικά τα αντιπλημμυρικά έργα σε Ξηριά-Κραυσίνδωνα

Με την πρόσφατη καταιγίδα που έπληξε την πόλη του Βόλου, διαπιστώθηκε η λειτουργικότητα και η ωφέλεια των αντιπλημμυρικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας και Σποράδων για την προστασία του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Αποτέλεσμα αυτών των έργων, η προστασία και η θωράκιση των παρόχθιων περιοχών, όπως αυτών στην συμβολή του χειμάρρου Ξηριά, όπου σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων, η στάθμη του νερού ανέβαινε επικίνδυνα με αποτέλεσμα να απειλούνται με πλημμύρες. Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογα η περιοχή της Νεάπολης είχε πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες και οι να υποστούν τεράστιες ζημιές.

Επίσης, στο σημείο του χειμάρρου Κραυσίνδωνα που βρίσκεται στη θέση της σιδηροδρομικής γέφυρας, έγινε ουσιαστική παρέμβαση από την Περιφερειακή Ενότητα.

Έτσι, ενώ στο παρελθόν η στάθμη έφθανε μέχρι τις γραμμές της σιδηροδρομικής γέφυρας, προκαλώντας ανησυχία και της σιδηροδρομικής σύνδεσης Βόλου – Λάρισας, σήμερα με τα έργα που εκτελέστηκαν αντιμετωπίσθηκε με επιτυχία ο κίνδυνος υπερχείλισης του χειμάρρου.

Η Περιφερειακή Ενότητα και Σποράδων με την αμέριστη συμπαράσταση και σημαντική βοήθεια του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, έχει σαν πρωταρχικό της στόχο την των πολιτών, εκτελώντας έργα ουσίας και όχι έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση