Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Λειτουργικά τα αντιπλημμυρικά έργα σε Ξηριά-Κραυσίνδωνα
Λειτουργικά τα   αντιπλημμυρικά έργα σε Ξηριά-Κραυσίνδωνα

Λειτουργικά τα αντιπλημμυρικά έργα σε Ξηριά-Κραυσίνδωνα

Με την πρόσφατη καταιγίδα που έπληξε την πόλη του Βόλου, διαπιστώθηκε η λειτουργικότητα και η ωφέλεια των αντιπλημμυρικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας και Σποράδων για την προστασία του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Αποτέλεσμα αυτών των έργων, η προστασία και η θωράκιση των παρόχθιων περιοχών, όπως αυτών στην συμβολή του χειμάρρου Ξηριά, όπου σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων, η στάθμη του νερού ανέβαινε επικίνδυνα με αποτέλεσμα να απειλούνται με πλημμύρες. Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα η περιοχή της εάπολης είχε πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα οι και οι πολίτες να υποστούν τεράστιες ζημιές.

Επίσης, στο σημείο του χειμάρρου Κραυσίνδωνα που βρίσκεται στη θέση της σιδηροδρομικής ς, έγινε ουσιαστική παρέμβαση από την Περιφερειακή Ενότητα.

Έτσι, ενώ στο παρελθόν η στάθμη έφθανε μέχρι τις γραμμές της σιδηροδρομικής ς, προκαλώντας ανησυχία και διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Βόλου – Λάρισας, σήμερα με τα έργα που εκτελέστηκαν αντιμετωπίσθηκε με ο κίνδυνος υπερχείλισης του χειμάρρου.

Η με την αμέριστη συμ και σημαντική του περιφερειάρχη ς Κ. Αγοραστού, έχει σαν πρωταρχικό της στόχο την ασφάλεια των πολιτών, εκτελώντας έργα ουσίας και όχι έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση