Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / ΔEYAMΒ: δεν προκύπτει πηγή ρύπανσης του Παγασητικού από τους αγωγούς ομβρίων

ΔEYAMΒ: δεν προκύπτει πηγή ρύπανσης του Παγασητικού από τους αγωγούς ομβρίων

Δεν προκύπτει πηγή ρύπανσης του Παγασητικού από τους αγωγούς ομβρίων, σύμφωνα με τη ΔEYAMΒ, η οποία τονίζει πως από την πρώτη στιγμή (03.04.2017) που ενημερώθηκε  από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για την εμφάνιση της κηλίδας στο θαλάσσιο χώρο του Λιμένος, αφενός προέβη   στη λήψη δειγμάτων από το θαλάσσιο χώρο αφετέρου ξεκίνησε  με αρμόδια συνεργεία τον έλεγχο του δικτύου ομβρίων.

Για τα αποτελέσματα των αναλύσεων, σύμφωνα με τα οποία δεν διαπιστώθηκε επιβάρυνση έμπροσθεν  του αγωγού υπερχείλισης Κεντρικού Αντλιοστασίου, σε αντίθεση με το δείγμα που λήφθηκε πριν την περιοχή του SCRAP, ενημερώθηκαν όλες οι Αρμόδιες Αρχές με το υπ’ αρ. πρωτ. 4930/07.04.2017 έγγραφο της ΔΕΥΑΜΒ.

Από τον έλεγχο του δικτύου ομβρίων που ολοκληρώθηκε στις 12/04/2017 αλλά και από τα αποτελέσματα των αναλύσεων (επί των δειγμάτων που ελήφθησαν εντός των αγωγών ομβρίων) δεν προκύπτει πηγή ρύπανσης από τους αγωγούς ομβρίων. Αντιθέτως το δείγμα που λήφθηκε από στάσιμα νερά στην προβλήτα του SCRAP ήταν επιβαρυμένο, όπως φαίνεται από τον πίνακα αναλύσεων.

Για τα ως άνω η ΔΕΥΑΜΒ με το υπ’ αρ. πρωτ. 5347/19.04.2017 έγγραφό της ενημέρωσε όλες τις Αρμόδιες Αρχές.

Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου εφαρμόζεται το χωριστικό σύστημα και όχι το παντοροϊκό.

Το δε δίκτυο ακαθάρτων οδηγείται στο Κεντρικό Αντλιοστάσιο και στη συνέχεια προς επεξεργασία στις ΕΕΛ των οποίων η λειτουργία δεν έχει ουδεμία σχέση με την εμφάνιση του φαινομένου.
Οι Υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ αποτελούν συνεπή αρωγό και τίθενται στη διάθεση των Αρμόδιων Αρχών για τον εντοπισμό περιβαλλοντικών παραβάσεων.

Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ & Ε.Ε.Λ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/04/2017 & ΠΕΜΠΤΗ 13/04/2017
ΕΙΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ
Νο1: Ακάθαρτα νερά πάνω στη προβλήτα του SCRAP
No2: Από αγωγό όμβριων υδάτων της Μεταμορφώσεως.
Νο3: Από αγωγό όμβριων υδάτων 2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Α
Νο1 Νο2 Νο3
PH 7,15 7,02 7,14
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (οC) 20,3 19,5 19,1
ΧΛΩΡΙΟΥΧΑ (Cl- ) mg/l 16.330 71 1.350
ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ (BOD5 ) mg/l 120 03 01
ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ (COD) mg/l 260 43,2 11
ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΑ ΣΤΕΡΕΑ (TSS) mg/l 32 ΔΙΑΥΓΕΣ ΔΙΑΥΓΕΣ
ΦΩΣΦΟΡΟΣ ΟΛΙΚΟΣ (Ρολ.) mg/l 1,0 0,85 0,3
ΑΖΩΤΟ ΑΜΜΩΝΙΑΚΟ (Ν-ΝΗ3 ) mg/l 18,0 0,35 0,25
ΑΖΩΤΟ ΝΙΤΡΙΚΩΝ (Ν-ΝΟ3 ) mg/l – – –
ΟΛΙΚΟ ΑΖΩΤΟ (Νολ .) mg/l – – –
ΧΡΩΜΑ Αν.Καφέ Διάφανο Διάφανο
ΟΣΜΗ Ιδιάζουσα Άοσμο Άοσμο
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ/ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Νο1: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/04/2017
Νο2:ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13/04/2017
Νο3: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13/04/2017

H Aντιπεριφέρεια

Εν τω μεταξύ η Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας-Β. Σποράδων έδωσε στη δημοσιότητα τις τελευταίες αναλύσεις δειγμάτων θαλασσινού νερού από το Λιμάνι του Βόλου, σε ό,τι έχει να κάνει με τα βαρέα μέταλλα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δεν προκύπτει καμία επιβάρυνση, σε βαρέα μέταλλα, στον θαλάσσιο χώρο του Λιμανιού.

Η δημοτική αρχή κατά της αντιπεριφερειάρχη

Σε δελτίο τύπου που εστάλη από τον Δήμο Βόλου αναφέρεται: » Για πολλοστή φορά η ξανθιά κοιμωμένη της αντιπεριφέρειας Μαγνησίας, προκειμένου αφ’ ενός μεν να αποσείσει τις πανθομολογούμενες πλέον ευθύνες της για την κακή κατάσταση των μηχανισμών ελέγχου της Δημόσιας Υγείας, που υποτίθεται ότι προΐσταται, και λόγω της οποίας εντείνεται συνεχώς η ανησυχία των πολιτών και αφ’ ετέρου να εκτονώσει το μένος της προς τη Δημοτική Αρχή του Βόλου, την οποία, αδίκως πάντως, θεωρεί υπαίτια της δικής της απαξίωσης στην κοινή γνώμη, επιχειρεί να υποδείξει τη ΔΕΥΑΜΒ και κατ’ επέκταση το Δήμο Βόλου σαν υπαίτιους της ρύπανσης στην περιοχή του λιμανιού.

Συνεχίζει να αγνοεί, προφανώς εσκεμμένα, τα στοιχεία που οι συνεχείς, υπεύθυνες, αναλύσεις της ΔΕΥΑΜΒ δίνουν (όπως η σημερινή 21 Απριλίου 2017) και αντίθετα, κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, διοχετεύει σε φιλική προς αυτή φυλλάδα δικές της μετρήσεις από ένα εργαστήριο, επιβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται περί διαρροής λύματος από το δίκτυο, αλλά περί διαρροής λυματολάσπης από το σύστημα παραπληροφόρησης που έχει εγκαταστήσει.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι μόνη υπεύθυνη απέναντί τους και απέναντι στο Νόμο για τη σωστή λειτουργία των δικτύων αποχέτευσης είναι η ΔΕΥΑΜΒ, η οποία πράττει στο ακέραιο το καθήκον της, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελείς επιδιώξεις και γι αυτό πάντα με αμεσότητα και απόλυτη εγκυρότητα ενημερώνει για το ό,τιδήποτε συμβαίνει.

Αντί, λοιπόν, η συγκεκριμένη κυρία να επιχειρεί να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της ΔΕΥΑΜΒ και να πλήξει τη Δημοτική Αρχή, ενώ στην ουσία πλήττει την πόλη και μόνο, κάτι που δυστυχώς φαίνεται ότι αδυνατεί να αντιληφθεί, ας δώσει επιτέλους τις απαντήσεις που μέρες τώρα της ζητούνται σε ερωτήματα που μεταξύ άλλων αφορούν τους ελέγχους από τα Κλιμάκια Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, που δεν έγιναν από το 2014 και μετά, για την ατμοσφαιρική ρύπανση, την απενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την on line καταγραφή εκπομπής αέριων ρύπων για την ΑΓΕΤ, από το 2011(!) και για τον πραγματικό ρυπαντή του λιμανιού.

Τα νάζια και οι «χαριτωμενιές» της συγκεκριμένης κυρίας, που συνεχίζει να υποδύεται τη Χιονάτη στο παραμύθι με το νάνο, μπορεί να γίνονται ανεκτά σε ήσσονος σημασίας θέματα, από όσους έχουν τέτοια ψυχικά αποθέματα να τα αντέξουν, αλλά όχι βέβαια σε θέματα που φορούν την υγεία και το μέλλον των πολιτών. Προειδοποιούμε ότι την επόμενη φορά που θα παίξουν με τέτοια ζωτικά θέματα της πόλης η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.»

PagasitikosNews logo
  • Email: pagasitikosnews@gmail.com
  • Διεύθυνση: Κουντουριώτου 28, Βόλος
  • Τηλέφωνο: 24214 06181, 6977445696, 6976653343
  • Fax: 24214 06181

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 78χρονης στη Σκιάθο - https://t.co/UWcRfOW3Z1 -

  • Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι μηχανικοί του Δημοσίου - https://t.co/nOqLmC0Z4C -

  • Σε απεργία οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων - https://t.co/OPY7nkdoBO -

"Αλιεύοντας" την είδηση