Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στο πλευρό των πληγέντων πρόσκοποι, φορείς και ΜΜΕ της Μαγνησίας
Στο πλευρό των πληγέντων πρόσκοποι, φορείς και ΜΜΕ της Μαγνησίας

Στο πλευρό των πληγέντων πρόσκοποι, φορείς και ΜΜΕ της Μαγνησίας

Στην τιτάνια προσπάθεια που γίνεται για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους, που βασανίζονται, στη Αττική, δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε και εμείς, όχι από μόνοι μας, αλλά έχοντας βαθιά πίστη στην αρχή ότι «η ισχύς» βρίσκεται «εν τη ενώσει»…

Έτσι, λοιπόν, το Ράδιο Ακρόαμα 99,8 fm, το www.akroama.gr, η ηλεκτρονική εφημερίδα www.pagasitikosnews.com και το volospage.blogspot.com ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την προσπάθεια που κάνει η Περιφερειακή Ένωση Προσκόπων , πιστή στην υπόσχεση του Προσκόπου «να βοηθά κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση», για συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που καλεί τους γονείς να συνεισφέρουν με κάποια από τα παραπάνω είδη, οι “Μαμάδες της ” και ο Φορέας “Ακακία”.

Όσοι από εσάς έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε κάτι από το υστέρημά σας, παρακαλείσθε να συμμετάσχετε στην προσπάθεια αυτή!

Οι πληγέντες έχουν άμεση ανάγκη από:

• Τρόφιμα (μπισκότα, κριτσίνια, φρυγανιές)
• Φάρμακα (παιδικά σιρόπια, Betadine , Fucidin , γάζες)
ερά και χυμούς
• Είδη ς: πετσέτες, μωρομάντηλα, σαμπουάν και σαπούνια

Τα υλικά θα συγκεντρώνονται σήμερα, 24 Ιουλίου, στο Ξύλινο κτήριο των Προσκόπων της Οδού Κασσαβέτη με Κωνσταντά και στο 7ο Σύστημα αυτοπροσκόπων στον Άναυρο (δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο ), από τις 18.00 μέχρι τις 21.00.

Αύριο, 25 Ιουλίου, τα είδη θα συγκεντρωθούν στο Ξύλινο Κτήριο, από τις 12.00 έως τις 15.00 και από τις 18.00 έως τις 20.00, καθώς και στο 7ο Σύστημα από τις 17.00 μέχρι τις 19.00.

Επίσης, αύριο το πρωί και στο Ράδιο Ακρόαμα, στον τρίτο όροφο τους Nakos Center, από τις 09.00 έως τις 12.00.

Επιπλέον, ένα ακόμη σημείο συγκέντρωσης των παραπάνω ειδών είναι και η αντιπροσωπεία «ΚΑΡΕΛΙΑ», στην οδό 2ας Νοεμβρίου 80 Γ' από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μ.μ.

 

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας ως ελάχιστη πράξη βοηθείας στους συνανθρώπους μας, θα συγκεντρώσει την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 και την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία της στην Οδό Σπετσών 10, Νεάπολη Βόλου.

Τα γραφεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα είναι προσβάσιμα από τις 8.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 22.00.

Οι ανάγκες για τους πυρόπληκτους της Αττικής έχουν τροποποιηθεί και πλέον τα είδη που χρειάζονται είναι:
Είδη υγιεινής
Κλινοσκεπάσματα
Εσώρουχα
Απορρυπαντικά
Μάσκες μιας χρήσης – γάντια μιας χρήσης
Βαζελινούχες γάζες fucidin
Αποστειρωμένες γάζες μεσαίο μέγεθος
Αποστειρωμένες γάζες μεγάλο μέγεθος
Φιάλες ορού ringers
Φιάλες ορού dextrose
Παλμικά οξύμετρα
Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα
Τζελ εγκαύματος τύπου flagyl/ flogocalm
Pulvo spray
Γάντια νιτριλίου
Αλουμινοκουβέρτες
Μάσκες μιας χρήσης v2
Αυτοκόλλητα ράμματα
Ήπιο αντισηπτικό τύπου hibitane
Μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ
Παυσίπονα
Λαβίδες
Ποδιές μίας χρήσεως
Στα είδη πρώτης ανάγκης περιλαμβάνονται:
• Εμφιαλωμένα νερά
• Χυμοί
• Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
• Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ
• Γάζες
• Fucidin
• Pulvo
• Παιδικές πάνες
• Μωρομάντηλα

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου εκφράζει την οδύνη του για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών.

Σε ένδειξη ελάχιστης συμπαράστασης στους πληγέντες, ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση ειδών (ενδεικτικά, τρόφιμα μακράς διαρκείας κ.λ.π.)

Ο  Συμβολαιογραφικός  Σύλλογος  Εφετείου Λάρισας

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας, εκφράζει με ανακοίνωσή «θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε την Πατρίδα μας και συμμετέχουμε στο εθνικό πένθος». Καλεί δε, τα μέλη του, «να μεταβούν στις τοπικές δομές ς και να προσφέρουν αυτό για το οποίο υπάρχει ανάγκη, ιδιαίτερα αυτές τις ώρες: μία φιάλη αίμα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, που η χώρα αιμορραγεί… Δεν είναι καθήκον, ούτε υποχρέωση. Είναι έκφραση ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης».

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου καλεί τους συλλόγους να προσφέρουν

Μετά την ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, προσπαθώντας να συνδράμουμε ως γονείς, προς τους γονείς και γενικότερα οικογένειες που επλήγησαν, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου, ζητούμε τη συνδρομή των μελών –συλλόγων ώστε να συγκεντρωθούν καταρχήν απαραίτητα φάρμακα και στη συνέχεια (το επόμενο χρονικό διάστημα), άλλα είδη που θα ανακοινωθούν κατευθείαν στους συλλόγους, εφόσον ζητηθούν από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Ραφήνας-Πικερμίου, με την οποία θα έχει συνεργασία η τοπική ένωση.

Έτσι, απ΄ τα πρώτα υλικά που ζητούνται μέσω των επίσημων φορέων, είναι γάζες, παυσίπονα, Betadine, Fucidin κ.α. υλικά, σχετικά με εγκαυματίες. Η Ένωση καλεί, τα μέλη των συλλόγων γονέων, έστω και εάν η επικοινωνία είναι δυσκολότερη λόγω των κλειστών σχολείων, αλλά και όλους ανεξαρτήτως τους γονείς, να ανταποκριθούν και να προσφέρουν, ό,τι είναι εφικτό για τον καθένα.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί τόσο η στοχευμένη, όσο και η άμεση μεταφορά των όποιων φαρμάκων συγκεντρωθούν, η Ένωση γνωστοποιεί ότι είχε επικοινωνία ήδη με τον Σύλλογο Φαρμακοποιών Μαγνησίας, που ενεργοποιεί το «Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου», συγκεντρώνοντας τα προαναφερόμενα φάρμακα σε συγκεκριμένο χώρο.

Η όποια προσφορά, μπορεί να γίνεται στην έδρα του Κοινωνικού Φαρμακείου» στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου της  Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους, στην  Νάντια Παπαγεωργίου (τηλ. 24210-28833) Κ. Καρτάλη με Ανθ. Γαζή από τις 09.00-13.00 και απόγευμα 18.00-20.00.

Το επόμενο διάστημα και εφόσον ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς και τους γονείς της Ανατολικής Αττικής, θα συγκεντρωθούν άλλα προϊόντα, όπως παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, κ.α., στους χώρους των γραφείων της Ένωσης Γονέων, ενώ γονείς –εθελοντές αιμοδότες, παραμένουν σε ετοιμότητα, να προσφέρουν και αίμα.

Σημειώνεται βέβαια, πως όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει κάποιο από τα προαναφερόμενα υλικά και σε όποιον άλλο φορέα, ο οποίος ανακοίνωσε ή θα ανακοινώσει ότι συγκεντρώνει στους χώρους του και υπεύθυνα ως φορέας, δεσμεύεται να αποστείλει την όποια βοήθεια συγκεντρωθεί στα σημεία όπου υπάρχει ανάγκη.

Για τυχόν άλλες πληροφορίες, σχετικές με τη συγκεκριμένη δράση της Ένωσης, όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ηλία Κουτσερή (koutseris@hotmail.com), καθώς με την έφορο του Δ.Σ. Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977070414 και στο lianapashoudi@yahoo.gr.

 

Η μεταφορική  Φλέσσας

Η μεταφορική #Φλεσσας αναλαμβάνει να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες προμηθειών για τους πυροπαθεις #Δωρεάν !

Όσοι από εσάς ενδιαφέρονται να στείλουν τρόφιμα και ρουχισμό μπορούν να τα παραδώσουν στην Α' ΒΙΠΕ Βόλου στον Βόλο και στον Ξάνεμο στην Σκιάθο!

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2421084441 και 2427024266.

Η λέσχη  στον ΟΣΕ Αγριάς

Αύριο Τετάρτη, όλη μέρα, από τις 7:30 – 21:00 η λέσχη  στον ΟΣΕ Αγριάς θα είναι ανοιχτή για συλλογή ειδών άμεσης ανάγκης. Οι πληγέντες έχουν άμεση ανάγκη από:
• Τρόφιμα (μπισκότα, κριτσίνια, φρυγανιές)
• Φάρμακα (παιδικά σιρόπια, Betadine , Fucidin , γάζες)
• Νερά και χυμούς
• Είδη ς: πετσέτες, μωρομάντηλα, σαμπουάν και σαπούνια.
Κάνουμε για ακόμη μία φορά πράξη την υπόσχεση μας, …να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση.
Σας παρακαλώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας. Ό,τι μπορεί ο καθένας από τα παραπάνω είδη.

Η λέσχη είναι στο κέντρο της Αγριάς, στο κτίριο του ΟΣΕ Αγριάς και βολεύει όλους.

Μια πολύ μικρή ατομική κίνηση, μια τεράστια συλλογική προσφορά. Αύριο από τις 7:30 – 21:00.

Η ΕΕ παρέχει στήριξη για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα

Ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων  Χρήστος Στυλιανίδης έφθασε χθες στην Αθήνα για να συντονίσει τη βοήθεια της ΕΕ που παρέχεται στην Ελλάδα μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ μετά τις θανατηφόρες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα.

Ο επίτροπος ανακοίνωσε ότι η Ιταλία και η Ρουμανία έστειλαν 4 αεροπλάνα ενώ η Κύπρος απέστειλε πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες από χθες άρχισαν να συνδράμουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης. Προσφορές για παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα μέσω του μηχανισμού έγιναν επίσης από την Ισπανία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Πορτογαλία, τη Μάλτα και το Μαυροβούνιο.

Σήμερα ο επίτροπος Στυλιανίδης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Tσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως θα επισκεφθεί τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και θα συντονίσει την επιτόπια στήριξη της ΕΕ.

Ο επίτροπος Στυλιανίδης δήλωσε: «Εδώ στην Αθήνα είχα με τον υπουργό κ. Νίκο Τόσκα προκειμένου να ανταλλάξουμε πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις. Υπογράμμισα ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να κάνει ό, τι χρειάζεται για να βοηθήσει τους Έλληνες και τις ελληνικές αρχές αυτές τις δύσκολες στιγμές που σπαράζουν καρδιές. Είμαστε όλοι μαζί σ' αυτό. Είναι μια ημέρα πένθους, αλλά από κοινού, ως Ευρωπαίοι, είμαστε αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε αποφασιστικά αυτές τις πυρκαγιές. Μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας βοηθήσαμε να κινητοποιήσουμε αεροσκάφη, οχήματα, ιατρικό προσωπικό και πυροσβέστες. Είχαμε ακόμη περισσότερες προσφορές για βοήθεια χθες βράδυ και ευχαριστώ όλες τις χώρες που προσέφεραν στήριξη. Προτεραιότητά μας πρέπει να εξακολουθήσει να είναι η παροχή βοήθειας σε όσους επλήγησαν και αυτό για όσο χρόνο χρειαστεί.»

Το δορυφορικό σύστημα Copernicus της ΕΕ έχει επίσης ενεργοποιηθεί για να παρέχει στις ελληνικές αρχές εξειδικευμένους χάρτες ακριβείας. Παράλληλα, η Επιτροπή εξακολουθεί να συνδράμει άλλα κράτη μέλη που ζήτησαν βοήθεια. Στη Σουηδία, η στήριξη της ΕΕ συνεχίζεται με την παροχή 7 αεροπλάνων, περισσότερων από 300 πυροσβεστών και 60 οχημάτων που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

Για τη Λετονία, ήδη ενεργοποιήθηκε το δορυφορικό σύστημα Copernicus της ΕΕ για να βοηθήσει τις εθνικές αρχές να χαρτογραφήσουν τις περιοχές κινδύνου.

Η Επιτροπή συγχρηματοδοτεί το κόστος μεταφοράς της βοήθειας μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας και συνδέει όλες τις αρχές πολιτικής προστασίας στην Ευρώπη.

Η Επιτροπή έχει προτείνει την ενίσχυση της επέμβασης της πολιτικής προστασίας της ΕΕ μέσω του rescEU, έτσι ώστε, όταν πολλαπλές καταστροφές πλήττουν τα κράτη μέλη, αυτά είναι καλύτερα προετοιμασμένα για να τις αντιμετωπίσουν.

Η πρόταση rescEU αποτελεί βασικό στοιχείο του θεματολογίου του προέδρου Γιούνκερ για μια Ευρώπη που προστατεύει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση