Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Καταδίκη Θ. Θεοδώρου για συκοφαντική δυσφήμιση των Κ. Βολιώτη και Στ. Λημνιού
Καταδίκη Θ. Θεοδώρου για συκοφαντική δυσφήμιση των Κ. Βολιώτη και Στ. Λημνιού

Καταδίκη Θ. Θεοδώρου για συκοφαντική δυσφήμιση των Κ. Βολιώτη και Στ. Λημνιού

Το Μονομελές Βόλου με την 17/2018 απόφασή του, έκανε δεκτή εν μέρει αγωγή των Βολιώτη Κ. και Λημνιού Στ. και υποχρεώνει  τον  Αθανάσιο σε καταβολή του ποσού των 2.000 σε καθένα από τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για  δυσφήμιση και εξύβριση εναντίον τους κατά την περίοδο που ασκούσε καθήκοντα Δημάρχου Βόλου.

Τα ποσά αυτά θα καταβληθούν εντόκως από την κατάθεση της σχετικής αγωγής τους εναντίον του κ. και μέχρι την ημερομηνία καταβολής των παραπάνω ποσών, Το δικαστήριο καταλόγισε επίσης να καταβάλει ο κ. 180 στους κ.κ. Βολιώτη και Λημνιό για έξοδα.

Η αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι με δύο ανακοινώσεις του Δήμου Βόλου, για τις οποίες έκρινε το δικαστήριο ότι την ευθύνη είχε ο ασκών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου, στις 18-08- και στις 02-09-, σχετικά με τα επεισόδια που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια κατασκευής του αντλιοστασίου στα Αστέρια Αγριάς, έβλαψε την τιμή και την υπόληψη των δύο αυτών μελών της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας και προσέβαλλε την προσωπικότητα τους.

Ο κ. Θεοδώρου είχε καταθέσει κατά του Δήμου Βόλου «παρεμπίπτουσα αγωγή» με την οποία ζητούσε να μεταφερθεί η ευθύνη και κατ’ επέκταση η υποχρέωση αποζημίωσης, από την παραπάνω αγωγή, στο Δήμο Βόλου σε περίπτωση καταδίκης του. Την αγωγή όμως αυτή απέρριψε το δικαστήριο.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία καταγγέλλει την τακτική μηνύσεων και αγωγών του Δήμου Βόλου κατά πολιτών για ποικίλους και εν πολλοίς αστήρικτους λόγους, την αυθαιρεσία με την οποία ασκείται η Δημοτική εξουσία και τη συστηματική κατασυκοφάντηση κάθε «αντιπάλου» της Δημοτικής Αρχής, με πεζοδρομιακές, πολλές φορές εκφράσεις, που σπιλώνουν υπολήψεις και δεν πρέπει να αφήνονται να κακοφορμίζουν σε μια πόλη με μεγάλη δημοκρατική παράδοση και υψηλό επίπεδο δημόσιου διαλόγου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση