Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Καταδίκη Θ. Θεοδώρου για συκοφαντική δυσφήμιση των Κ. Βολιώτη και Στ. Λημνιού
Καταδίκη Θ. Θεοδώρου για συκοφαντική δυσφήμιση των Κ. Βολιώτη και Στ. Λημνιού

Καταδίκη Θ. Θεοδώρου για συκοφαντική δυσφήμιση των Κ. Βολιώτη και Στ. Λημνιού

Το Μονομελές με την 17/2018 απόφασή του, έκανε δεκτή εν μέρει αγωγή των Βολιώτη Κ. και Λημνιού Στ. και υποχρεώνει  τον  Αθανάσιο Θεοδώρου σε καταβολή του ποσού των 2.000 σε καθένα από τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, ως χρηματική ικανο λόγω ς βλάβης για  δυσφήμιση και εξύβριση εναντίον τους κατά την περίοδο που ασκούσε καθήκοντα Δημάρχου .

Τα ποσά αυτά θα καταβληθούν εντόκως από την κατάθεση της σχετικής αγωγής τους εναντίον του κ. Θεοδώρου και μέχρι την ημερομηνία καταβολής των παραπάνω ποσών, Το δικαστήριο καταλόγισε επίσης να καταβάλει ο κ. Θεοδώρου 180 στους κ.κ. Βολιώτη και Λημνιό για δικαστικά έξοδα.

Η καταδίκη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι με δύο ανακοινώσεις του Δήμου , για τις οποίες έκρινε το δικαστήριο ότι την ευθύνη είχε ο ασκών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου, στις 18-08-2016 και στις 02-09-2016, σχετικά με τα επεισόδια που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια κατασκευής του αντλιοστασίου στα Αστέρια ς, έβλαψε την τιμή και την υπόληψη των δύο αυτών μελών της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας και προσέβαλλε την προσωπικότητα τους.

Ο κ. Θεοδώρου είχε καταθέσει κατά του Δήμου Βόλου «παρεμπίπτουσα αγωγή» με την οποία ζητούσε να μεταφερθεί η ευθύνη και κατ' επέκταση η υποχρέωση αποζημίωσης, από την παραπάνω αγωγή, στο Δήμο Βόλου σε περίπτωση καταδίκης του. Την αγωγή όμως αυτή απέρριψε το δικαστήριο.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία ς καταγγέλλει την τακτική μηνύσεων και αγωγών του Δήμου Βόλου κατά πολιτών για ποικίλους και εν πολλοίς αστήρικτους λόγους, την αυθαιρεσία με την οποία ασκείται η Δημοτική εξουσία και τη συστηματική κατασυκοφάντηση κάθε «αντιπάλου» της Δημοτικής Αρχής, με πεζοδρομιακές, πολλές φορές εκφράσεις, που σπιλώνουν υπολήψεις και δεν πρέπει να αφήνονται να κακοφορμίζουν σε μια πόλη με μεγάλη δημοκρατική παράδοση και υψηλό επίπεδο υ διαλόγου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση