Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Σε Σκόπελο και Αλόννησο μηχανήματα για τον αποχιονισμό
Σε Σκόπελο και Αλόννησο μηχανήματα για τον αποχιονισμό

Σε Σκόπελο και Αλόννησο μηχανήματα για τον αποχιονισμό

Σε Σκόπελο και Αλόννησο αποβιβάστηκαν  τα μηχανήματα που θα συμβάλουν στον αποχιονισμό των  νησιών.

Στη αποβιβάστηκαν ένα ερπιστριοφόρο και ένα μηχάνημα βαρέως τύπου καθώς και το συνεργείο της ΔΕΗ που το πρωί θα βοηθήσει στο να αποκατασταθεί η ζημιά στον υποσταθμό στο Έληος. “Μπορεί να έχουμε στο 70% του νησιού αλλά αυτό δόθηκε μέσα από μία παλιά γραμμή και υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει η παροχή ανά πάσα στιγμή. 

Ελπίζω να σταθούμε τυχεροί” δήλωσε στην ο δήμαρχος Χρ. Βασιλούδης. Ανέφερε ακόμη ότι αύριο θα επιχειρηθεί να απεγκλωβιστούν ακόμη 15 άτομα που είναι καλά στην υγεία τους αλλά πρέπει να μετακινηθούν, όπως και κάποιες κτηνοτροφικές μονάδες.

Επίσης, άλλα δύο μηχανήματα βαρέως τύπου αποβιβάστηκαν στην Αλόννησο και θα ριχθούν από αύριο στη μάχη του αποχιονισμού.  έχουμε στο 60-70% του νησιού. Αυτό που δεν θέλουμε είναι άλλο χιόνι ή βροχή γιατί και στις δύο περιπτώσεις θα πλημμυρίσουμε” επισήμανε ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης και πρόσθεσε:  “Καλό θα είναι να ανέβει σταδιακά η θερμοκρασία και να λιώσουν  τα χιόνια”. Επιπλέον ανέφερε ότι μόνο όταν απομακρυνθούν τα χιόνια θα φανεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί σε όλες τις του νησιού.

Στην υπόλοιπη Μαγνησία, αυτή την χιονίζει στους δήμους Αλμυρού και αλλά και στο ενώ στα πεδινά ρίχνει χιονόνερο. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί αλλά απαιτείται η χρήση αντιλισθητικών αλυσίδων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου  για εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα #λίμνηΚάρλα - https://t.co/dptkfqLHRI -

  • Σύστημα άμεσης κοινωνικής παρέμβασης και Ειδικό Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων - https://t.co/659TQSNCOL… -

  • Το πλοίο #Typhoon στη Σκιάθο - https://t.co/KAhX3yvxX1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση