Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Σ. Πέτσας: «8,5 εκ.€ για αγροτική οδοποιία, 300.000 € για φυσικές καταστροφές και 80.000 € για λειψυδρία»
Σ. Πέτσας: «8,5 εκ.€ για αγροτική οδοποιία, 300.000 € για φυσικές καταστροφές και 80.000 € για λειψυδρία»

Σ. Πέτσας: «8,5 εκ.€ για αγροτική οδοποιία, 300.000 € για φυσικές καταστροφές και 80.000 € για λειψυδρία»

Αντικείμενο της συνάντησης της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Ν. Μαγνησίας  Ζέττας Μ. Μακρή με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών  Στέλιο Πέτσα, η οποία πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και στην οποία συμμετείχε τόσο ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου όσο και ο αντιδήμαρχος  Απ. Διανέλλος, ήταν η διαχείριση των καταστροφών στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία «ΑΘΗΝΑ».
Ο κ. Μιτζικός, παραθέτοντας το ιδιαίτερο γεωγραφικό και ορεινό ανάγλυφο του Δήμου καθώς και την μεγάλη του έκταση, παρουσίασε τις εκτεταμένες ζημιές και τόνισε την σπουδαιότητα της βελτίωσης και, σε ορισμένα σημεία, της ανακατασκευής του αγροτικού οδικού δικτύου της περιοχής.
Ειδικά, για την αγροτική οδοποιία, η οποία και αποτελεί την άμεση προτεραιότητα του Δήμου, η αποκατάστασή της εκτιμάται σε 8,5 εκ. € και αφορά σε μεγάλο τμήμα του συνόλου των αγροτικών δρόμων και συγκεκριμένα αυτών που χρησιμοποιούνται από την πλειονότητα των αγροτών.
Η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας θα εξασφαλίσει την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων λόγω της ευκολότερης πρόσβασης στον τόπο εργασίας τους και στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής.
Ακόμη, ο δήμαρχος έθεσε την υλοποίηση της κτιριακής υποδομής για την στέγαση του Νηπιαγωγείου της Αργαλαστής και του Βρεφονηπιακού Σταθμού των Μηλεών, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι απαιτείται η αναμόρφωση του προϋπολογισμού των Δήμων όσον αφορά στην συντήρηση των σχολικών κτιρίων αφού ο του, που είναι υπεύθυνος για την επισκευή και την συντήρηση 20 σχολικών μονάδων, διαθέτει τουλάχιστον 23.000 € κάθε χρόνο.
Τέλος, αναφέρθηκε στην συμπληρωματική σύμβαση που απαιτείται για το έργο της ολοκλήρωσης των εγκαταστάσεων του Δημαρχείου, ύψους 72.000 €, προκειμένου να θεωρηθεί λειτουργικό και ολοκληρωμένο ενώ, για μία ακόμη φορά, υπογράμμισε την αναγκαιότητα χρηματοδότησης οικισμών της περιοχής, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ».
Ο κ. Πέτσας, αφού άκουσε προσεκτικά τον δήμαρχο, δήλωσε ότι, τις επόμενες ημέρες, ο θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση για τις φυσικές καταστροφές ύψους 300.000 €.
Για την δε βελτίωση του αγροτικού δικτύου οδοποιίας ύψους 8,5 εκ. €, ζήτημα εξαιρετικά σημαντικό για την περιοχή, ο κ. Πέτσας δεσμεύθηκε ότι το αίτημα αυτό θα συζητηθεί, αρμοδίως, στα τέλη Νοεμβρίου με θετική διάθεση και ευνοϊκή κατάληξη.
Ακόμη, ο κ. Πέτσας, αναγνωρίζοντας το φαινόμενο της λειψυδρίας και πόσο σημαντικό για τους κατοίκους είναι αυτό αλλά και για τους επισκέπτες ανέφερε στον κ. Μιτζικό ότι θα χρηματοδοτήσει τον σκοπό αυτό με το ποσό των 80.000 € μέχρι το τέλος του έτους,  ενώ εξετάζει θετικά τόσο το ζήτημα της χρηματοδότησης της κτιριακής υποδομής για την στέγαση του Νηπιαγωγείου της Αργαλαστής και του Βρεφονηπιακού Σταθμού των Μηλεών, όσο και την συμπληρωματική σύμβαση που απαιτείται για το έργο της ολοκλήρωσης των εγκαταστάσεων του Δημαρχείου, ύψους 72.000€.
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον κ. Πέτσα για την άμεση και αποτελεσματική συνεισφορά του στα προβλήματα του πληγέντος Δήμου Νοτίου Πηλίου. Τόνισε, δε, ότι με τις ως άνω παρεμβάσεις, συντονισμένες και στοχευμένες, λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας του Δήμου, που χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό ορεινών όγκων αλλά και από ένα εκτεταμένο παραλιακό μέτωπο, θα αποτελέσουν τις βάσεις για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της περιοχής.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η κάθε πρόταση ανταποκρίνεται στις πραγματικές αλλά και ουσιώδεις απαιτήσεις της περιοχής και έγινε ύστερα από αξιολόγηση της βαρύτητας των αναγκών του Δήμου από τον δήμαρχο Μ. Μιτζικό και τους συνεργάτες του.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση