Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » “Ναι” Πέτσα σε Λιούπη για την ίδρυση του Μουσείου Μηλεών
“Ναι” Πέτσα σε Λιούπη για την ίδρυση του Μουσείου Μηλεών

“Ναι” Πέτσα σε Λιούπη για την ίδρυση του Μουσείου Μηλεών

Εντάσσεται στο “Τρίτσης” η αποκατάσταση του σχολείου του Ρήγα στη Ζαγορά

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε ο ς Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης για θέματα που απασχολούν τους Δήμους της Μαγνησίας.

Ο κ Λιούπης μετέφερε το αίτημα του Δήμου Νοτίου Πηλίου για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της πρότασης για ίδρυση και δημιουργία Μουσείου Μηλεών, στον Δήμο Ν. Πηλίου συνολικού προϋπολογισμού 323.888 ευρώ.

Το Μουσείο θα στεγαστεί στο Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο στην κεντρική πλατεία των Μηλεών και θα συμβάλει στην ανάδειξη της συμβολής του Πηλίου στο ιστορικό έπος του 1821.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον ότι το θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Επίσης, ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Λιούπη ότι άμεσα θα εισαχθεί στην Επιτροπή Αξιολόγησης το αποκατάστασης του Ελληνομουσείου Ζαγοράς, του σχολείου όπου φοίτησε ο Ρήγας Φεραίος και σύντομα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και θα υλοποιηθεί από την ς Θεσσαλίας.

Ακόμη, ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Λιούπη ότι το Υπουργείο έχει ήδη έτοιμη πρόταση προϋπολογισμού ύψους 25 εκ. ευρώ για επιχορήγηση μικρότερων Δήμων για προμήθεια μηχανημάτων έργου και σύντομα θα απευθυνθεί στους Δήμους σχετική Πρόσκληση με τα , με τον κ. Λιούπη να επισημαίνει ότι η υλο της πρότασης θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των Δήμων Σκοπέλου, Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου, αίτημα που επανειλημμένως έχει τεθεί.

Στη συνέχεια ο κ. Λιούπης αναφέρθηκε στο αίτημα του Δήμου Σκιάθου για χρηματοδότηση του έργου αναστήλωσης του εμβληματικού κτηρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Μπούρτζι, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ περίπου, με εγκεκριμένη ήδη τη σχετική μελέτη από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα το αίτημα χρηματοδότησης του έργου.

Ακόμη, ο βουλευτής μετέφερε στον υπουργό τα αιτήματα του Δήμου Σκοπέλου για έκτακτη επιχορήγηση συνολικού ποσού 500.000 ευρώ για τις πρόσφατες, Ιουνίου- Ιουλίου, καταστροφές που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και για έγκριση της πρότασης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργου αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 2.162.288,33 ευρώ.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πληρωμή μέσω του προγράμματος ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΥΠΕΣ οφειλής ποσού 618.808,23 ευρώ που έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη και απαιτητή δυνάμει απόφασης του Μονομελούς υ , η οποία εκκρεμεί παρά το γεγονός ότι έχουν υποβληθεί αρμοδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η πληρωμή, ενώ επιφυλάχθηκε να εξετάσει τα υπόλοιπα αιτήματα του Δήμου.

Τέλος ο κ. Λιούπης αναφέρθηκε στο αίτημα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου -φορέας που ασχολείται με τα κοινωνικά προγράμματα όπως Βοήθεια στο Σπίτι, Βρεφονηπιακοί – για επιχορήγηση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και την έκτακτη χρηματοδότηση για τακτο οικονομικών εκκρεμοτήτων έναντι προσωπικού και προμηθευτών. Ο κ. Πέτσας επιφυλάχθηκε να εξετάσει τα αιτήματα σημειώνοντας ότι αυτά εκκρεμούν από το 2018.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον υπουργό για τη θετική του στάση στην επίλυση των προβλημάτων του νομού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση