Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή
Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή

Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή

Η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου οτίου Πηλίου ζητά από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει την απόφασή της για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων από την παραλία Ραζή προς την παραλία Αμποβό.
Αποφασίστηκε να τοποθετηθεί πινακίδα Π-23 από την πλευρά της παραλίας Αμποβού, προκειμένου να ενημερώνει τους οδηγούς ότι εισέρχονται σε μονόδρομο,  και η ρυθμιστική πινακίδα Ρ-7, προκειμένου να απαγορεύει την κυκλοφορία από την πλευρά της παραλίας Ραζή.
Οι κάτοικοι αντιδρούν και τονίζουν:
“Αλήθεια τα μέλη της Επιτροπής έχουν γνώση της περιοχής;
Α) Γνωρίζουν τον οικισμό του Προφήτη Ηλία που απέχει λιγότερο από τα 500 μέτρα από την παραλία του Ραζή; Αναρωτήθηκαν, πώς θα επιστρέφουν στα α τους οι κάτοικοι μετά το τους στο Ραζή; Για να πάνε χρειάζονται μόνο δύο λεπτά. Για να επιστρέψουν, εφόσον θα υπάρχει η απαγόρευση θα πρέπει να κάνουν 40 λεπτά, μιας και θα υποχρεώνονται μέσω Λεφοκάστρου να βγαίνουν στον επαρχιακό δρόμο ς-Βόλου για να έρθουν Άφησσο και μετά στον οικισμό του Προφήτη Ηλία.
Β) Τα α που είναι πάνω στην ανηφόρα μετά την παραλία του Αμποβού, πώς θα έχουν πρόσβαση στην Άφησσο, μιας και θα τους απαγορεύεται η κάθοδος;
Το πρόβλημα είναι μέγα και πολλών χρόνων και δεν λύνεται με λύσεις που δημιουργούν νέα προβλήματα. Χρειάζονται αποφάσεις με τόλμη, μιας και η περιοχή έχει χαρακτηριστεί «το Μάτι της Μαγνησίας».
Λειτουργία στην  Πάλτση
Χθεσινή πρώτη λειτουργία τελέστηκε  στον ναό  του Αγίου Ταξιάρχη στην Πάλτση που  λειτούργησε μετά από έναν αιώνα ως  μοναστήρι.
Πλέον , με την πίστη του π. Δημήτριου και της μοναχής Φεβρωνίας αλλά και την όλων το μοναστήρι αρχίζει να παίρνει ζωή , που μέχρι τ πανηγύριζε μόνο στις 5, 6 Σεπτεμβρίου το “Εν χωναις θαύμα” και στις 8 οεμβρίου.
Τ πιά θα χαίρεται ξανά ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης από εκεί ψηλά που βρίσκεται μιάς και το επισκεπτόταν συχνά απέναντι απ' τη Σκιάθο και το ονόμασε το “Μπαλκόνι του υ”.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση