Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή
Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή

Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή

Η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Νοτίου Πηλίου ζητά από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει την απόφασή της για την των οχημάτων από την παραλία Ραζή προς την παραλία Αμποβό.
Αποφασίστηκε να τοποθετηθεί πινακίδα Π-23 από την πλευρά της παραλίας Αμποβού, προκειμένου να ενημερώνει τους οδηγούς ότι εισέρχονται σε μονόδρομο,  και η ρυθμιστική πινακίδα Ρ-7, προκειμένου να απαγορεύει την κυκλοφορία από την πλευρά της παραλίας Ραζή.
Οι κάτοικοι αντιδρούν και τονίζουν:
“Αλήθεια τα μέλη της Επιτροπής έχουν γνώση της περιοχής;
Α) Γνωρίζουν τον οικισμό του Προφήτη Ηλία που απέχει λιγότερο από τα 500 μέτρα από την παραλία του Ραζή; Αναρωτήθηκαν, πώς θα επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι μετά το μπάνιο τους στο Ραζή; Για να πάνε χρειάζονται μόνο δύο λεπτά. Για να επιστρέψουν, εφόσον θα υπάρχει η απαγόρευση θα πρέπει να κάνουν 40 λεπτά, μιας και θα υποχρεώνονται μέσω Λεφοκάστρου να βγαίνουν στον επαρχιακό δρόμο Αργαλαστής-Βόλου για να έρθουν Άφησσο και μετά στον οικισμό του Προφήτη Ηλία.
Β) Τα σπίτια που είναι πάνω στην ανηφόρα μετά την παραλία του Αμποβού, πώς θα έχουν πρόσβαση στην Άφησσο, μιας και θα τους απαγορεύεται η κάθοδος;
Το πρόβλημα είναι μέγα και πολλών χρόνων και δεν λύνεται με λύσεις που δημιουργούν νέα προβλήματα. Χρειάζονται αποφάσεις με τόλμη, μιας και η περιοχή έχει χαρακτηριστεί «το Μάτι της Μαγνησίας».
Λειτουργία στην  Πάλτση
Χθεσινή πρώτη λειτουργία τελέστηκε  στον ναό  του Αγίου Ταξιάρχη στην Πάλτση που  λειτούργησε μετά από έναν αιώνα ως  μοναστήρι.
Πλέον , με την πίστη του π. Δημήτριου και της μοναχής Φεβρωνίας αλλά και την βοήθεια όλων το μοναστήρι αρχίζει να παίρνει ζωή , που μέχρι τώρα πανηγύριζε μόνο στις 5, 6 Σεπτεμβρίου το “Εν χωναις θαύμα” και στις 8 Νοεμβρίου.
Τώρα πιά θα χαίρεται ξανά ο Αλέξανδρος από εκεί ψηλά που βρίσκεται μιάς και το επισκεπτόταν συχνά απέναντι απ’ τη Σκιάθο και το ονόμασε το “Μπαλκόνι του Αιγαίου”.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση