Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου στο ΥΠΠΟ για την επισκευή στέγης του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Κισσού
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου στο ΥΠΠΟ για την επισκευή  στέγης του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Κισσού

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου στο ΥΠΠΟ για την επισκευή στέγης του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Κισσού

Κατόπιν σχετικής ενημερώσεως, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, κατέθεσε άμεσα ερώτηση στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικώς με την ανάγκη επισκευής της στέγης του ιερού ναού της Αγίας Μαρίνας στον Κισσό Πηλίου.

Όπως εξηγεί, εδώ και 15 χρόνια δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα, ενώ ο μουσαμάς που αντικαθιστά τη στέγη αποτελεί όνειδος. Το ποσό που απαιτείται για τις μελέτες συντηρήσεως της στέγης του ναού αγγίζει μόλις τα 25.000 ευρώ.

Η αρχιτεκτονική του διαρρύθμιση είναι τρίκλιτη βασιλική του 17ου αιώνα (κτίσθηκε το 1650 μ.Χ). Το τέμπλο κατασκευάσθηκε το 1700 – 1720 και επιχρυσώθηκε το 1793 μ.Χ. Συνεπώς ο ναός της Αγίας Μαρίνας συνιστά έναν θησαυρό αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής κληρονομιάς και η επισκευή του επιτακτική ανάγκη. Η διάβρωση απειλεί τις τοιχογραφίες του ναού, διότι τα νερά εισχωρούν εντός του ναού και των τοιχωμάτων.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος μέσω της παρεμβάσεώς του, ερωτά το υπουργείο γιατί δεν παραχωρεί το ποσό των 25.000 ευρώ για τις διεργασίες αναστηλώσεως και ποιές άλλες χρηματοδοτήσεως υπάρχουν για αυτό το σκοπό.

Καταδεικνύει δε το ρόλο που επιτελεί η ανάδειξη και διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, των παραδόσεων και της ιστορίας μας στο πολιτικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής.

Ο σκοπός λοιπόν της παρεμβάσεως δεν περιορίζεται μόνο στη αναβάθμιση της λειτουργικότητας του ναού, αλλά ανάγεται στη σημασία της ευθύνης που έχει το κράτος να διαφυλάττει τα ιστορικά πολιτισμικά μνημεία της πατρίδας μας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση