Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Εργασίες ανάπλασης μνημείου πεσόντων αεροπόρων στον Λαύκο
Εργασίες ανάπλασης μνημείου πεσόντων αεροπόρων στον Λαύκο

Εργασίες ανάπλασης μνημείου πεσόντων αεροπόρων στον Λαύκο

Σε εξέλιξη είνι οι εργσίες ς του μνημείου των πεσόντων αεροπόρων της Πολεμικής Αεροπορίας Επισμηναγού Ι. ΜΥΛΩΝΑ και Ανθυποσμηναγού Ι.ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ, που έχασαν τη τους εν ώρα υπηρεσίας τις 15.07.2000, όταν το πυροσβεστικό αεροπλάνο Canadair τύπου CL-215 επιχειρούσε κατάσβεση στον Λαύκο.

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι δύο του Canadair ξεκίνησαν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έξω από τον Λαύκο προς . Στις 6:50, ήταν έτοιμοι να κάνουν τη δεύτερη ρίψη νερού, αλλά οι πυκνοί καπνοί περιόρισαν την ορατότητα του πιλότου και έτσι το αερο, το οποίο είχε συμπληρώσει 7.200 ώρες ς όταν προσπάθησε να σηκωθεί έπεσε σε παρακείμενο λόφο.

Χειριστές του μοιραίου Καναντέρ ήταν ο επισμηναγός Ιωάννης Μυλωνάς, 41 ετών, πατέρας τριών παιδιών, και ο ανθυποσμηναγός Ιωάννης Καρασάββας, 25 ετών, από το Βόλο.

Τις εργασίες ς του μνημείου των πεσόντων αεροπόρων της Πολεμικής Αεροπορίας επίβλεψε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. , με τον Αντιδήμαρχο Ν. Μαμμά, τον Πρόεδρο του Τ.Σ. Λαύκου Ι. Παπαθανασίου, τον Αντιπρόεδρο Θεοδ. Καπραβέλο και Τοπικούς Συμβούλους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση